Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Φώναξε: "Ιδού, η ανεργία" και αυτοπυρπολήθηκε στην Τύνιδα


Ενας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε στο κέντρο της Τύνιδας, στη λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. "Ιδού, η νέα γενιά που πουλάει τσιγάρα, ιδού, η ανεργία! Ο Θεός είναι μεγάλος!", φώναξε ο νεαρός άνδρας, πωλητής τσιγάρων, πριν αυτοπυρποληθεί.

Περαστικοί έσπευσαν προς το μέρος του για να σβήσουν τη φωτιά και να βοηθήσουν τον εικοσάχρονο άνδρα.Υπέστη πολύ σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα, αλλά είχε τις αισθήσεις του καθώς μεταφερόταν στο νοσοκομείο.

Πολλές αυτοπυρπολήσεις σημειώθηκαν στην Τυνησία πριν και μετά την επανάσταση του Ιανουαρίου 2011, η οποία πυροδοτήθηκε από την αυτοπυρπόληση στις 17 Δεκεμβρίου 2010 του νεαρού οπωροπώλη Μοχάμεντ Μπουαζίζι, απελπισμένου από την ανεργία και την ανέχεια, στο Σίντι-Μπουζίντ.

Οι οικονομικές και κοινωνικές δυσχέρειες ήταν η αιτία της τυνησιακής εξέγερσης, η οποία οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του Ζιν Ελ Αμπίντιν Μπεν Αλι. Δύο χρόνια αργότερα, η ανεργία και η φτώχεια συνεχίζουν να σοβούν στη χώρα και οι εκρήξεις βίας που συνδέονται με την οικονομική και την κοινωνική κρίση είναι καθημερινό φαινόμενο.

Η Τυνησία παραμένει επίσης βυθισμένη σε πολιτικό αδιέξοδο, το οποίο ενισχύθηκε από τη δολοφονία του Τσόκρι Μπελάιντ, προσωπικότητας της αντιπολίτευσης, στις 6 Φεβρουαρίου 2013. Ο θάνατός του προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης του ισλαμικού κόμματος Ενάχντα.

Ο νέος πρωθυπουργός, ο ισλαμιστής Αλι Λαραγέντ, και η κυβέρνησή του, θα ζητήσουν την ψήφο εμπιστοσύνης της Συντακτικής Συνέλευσης σήμερα το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...