Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Πούτιν για ολιγάρχη Μπερεζόφσκι: Σιγά τον εχθρό


Τον δικό του ιδιαίτερο επικήδειο επιφύλασσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον αποθανόντα σκοτεινό «ολιγάρχη» Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο στο Λονδίνο.

Μέσω του εκπροσώπου του, Νμτίρτρι Πέσκοφ, ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτηρίζει τον Μπερεζόφσκι ανίσχυρο εχθρό και αναφέρει ότι «πλησίαζε στο μηδέν».

Οι επικρίσεις που διατύπωνε από το Λονδίνο ο Μπερεζόφσκι εναντίον του ρωσικού καθεστώτος άφηναν «αδιάφορο» τον πρόεδρο Πούτιν, δήλωσε ο Πέσκοφ μιλώντας στο καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο Dojd.

«Δεν είναι μια εποικοδομητική κριτική, μια κριτική για να προτείνει κάτι. Είναι η κριτική ενός ανίσχυρου εχθρού», δήλωσε ο Πέσκοφ.

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι είχε «ένα πολύ σημαντικό ρόλο» στη Ρωσία κατά τη δεκαετία του 1990, πριν από την άνοδο του Πούτιν στην εξουσία και την εξορία του ολιγάρχη στο Λονδίνο, παραδέχθηκε ο Πέσκοφ.

«Θα απέφευγα να υπερτιμήσω το ρόλο του στη δεκαετία του 2000, ήταν μάλλον ελάχιστος. Δεν είχε απολύτως καμιά επιρροή εδώ (στη Ρωσία) και το ενδιαφέρον για το πρόσωπό του στην Αγγλία μειωνόταν και ο ρόλος του περιοριζόταν, πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο στο μηδέν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν.

Δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο στο σπίτι του Ρώσου ολιγάρχη

Οι ειδικοί ερευνητές της βρετανικής αστυνομίας για πυρηνικές, ραδιολογικές, βιολογικές και χημικές απειλές ανακοίνωσαν σήμερα ότι «δεν βρήκαν κάτι ύποπτο» στην κατοικία του Ασκοτ, νοτιοδυτικά του Λονδίνου, όπου ανακαλύφθηκε χθες, Σάββατο, το πτώμα του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Μπόρις Μπερεζόφσκι.

«Οι ειδικοί ερευνητές δεν βρήκαν κάτι ύποπτο στην κατοικία και διεξάγουμε τώρα τις συνήθεις έρευνες», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας της κοιλάδας του Τάμεση.

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Σάιμον Μπόουντεν δήλωσε πως, «υπό το φως των συμπερασμάτων των ειδικά εκπαιδευμένων ερευνητών», ήρθη στο μεγαλύτερο μέρος του ο αποκλεισμός της περιοχής γύρω από την ιδιοκτησία, στον οποίο είχε προχωρήσει νωρίτερα η αστυνομία.

«Το εγκληματολογικό τμήμα διεξάγει τώρα μια πλήρη και σε βάθος έρευνα για να προσδιορίσει τις συνθήκες του θανάτου» του Μπερεζόφσκι, διευκρίνισε η αστυνομία.

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι, επί σειρά ετών αντίπαλος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, πέθανε το απόγευμα του Σαββάτου σε ηλικία 67 ετών σε συνθήκες που η βρετανική αστυνομία χαρακτήρισε «ανεξήγητες», ενώ ένας Ρώσος δικηγόρος υποστηρίζει πως ο Μπερεζόφσκι αυτοκτόνησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...