Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

«Σκιές» γύρω από το περιβάλλον του Μπέπε Γκρίλο



Για «θολές επιχειρηματικές υποθέσεις στην Κόστα Ρίκα, πίσω από εταιρείες-βιτρίνα» προσώπων του στενού περιβάλλοντος του Μπέπε Γκρίλο κάνει λόγο δημοσίευμα του περιοδικού Espresso.

Σύμφωνα με την έρευνα που υπογράφεται από τρεις αριστερούς δημοσιογράφους, ο Γουόλτερ Βετσόλι, σοφέρ, σωματοφύλακας και βοηθός του Μπέπε Γκρίλο, καθώς και η Ναντερέχ Τατζίκ, κουνιάδα του ηγέτη του Κινήματος Πέντε Αστέρων (Μ5S), «διαχειρίζονται 13 εταιρείες με έδρα, σχεδόν στο σύνολό τους, τη Σάντα Κρους, την τουριστικότερη επαρχία» της Κόστα Ρίκα.

Αναφέροντας ονόματα πολλών εταιρειών, το δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρει ότι «τέσσερις από αυτές είναι καταχωρημένες ως ανώνυμες εταιρείες, ένα νομικό παραπέτασμα που επιτρέπει την προστασία της ταυτότητας των μετόχων».

Οι ρόλοι του προέδρου και του ταμία των εταιρειών αυτών εναλλάσσονται ανάμεσα στον Γουόλτερ Βετσόλι και την Ναντερέχ Τατζίκ.

«Ένα ερώτημα παραμένει: σε τι χρησιμεύει η πανσπερμία αυτή εταιρειών με ελάχιστα κεφάλαια, όχι μεγαλύτερα των 10.000 δολαρίων καθεμία;», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Είναι δύσκολο να δοθεί μία απάντηση, από τη στιγμή που οι δραστηριότητές τους, όπως είναι καταχωρημένες, εμφανίζονται, και αυτό είναι ευφημισμός, αρκετά αόριστες. Για παράδειγμα η Investments Nosrad ασχολείται με "εμπόριο, γεωργία, εκτροφή, τουρισμό, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αγορά ακινήτων, εισαγωγές-εξαγωγές, κατασκευές": απ' όλα έχει το πανέρι!», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο Μπέπε Γκρίλο δεν εμπλέκεται απευθείας σε αυτές τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι οποίες δεν είναι άλλωστε παράνομες, αλλά οι πληροφορίες αυτές έχουν δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο στην Ιταλία, αμαυρώνοντας την εικόνα του πρώην κωμικού που παρουσιάζεται ως ο άμεμπτος τιμητής που κατακεραυνώνει την διεφθαρμένη πολιτική τάξη της Ιταλίας.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Ιl Fatto Quotidiano ο Γουόλτερ Βετσόλι δικαιολογεί την ύπαρξη των εταιρειών από το γεγονός ότι έχει ζήσει στην Κόστα Ρίκα που είχε μία ντισκοτέκ.
moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...