Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Συρία: «Εκκαθάριση» υπόσχεται ο Ασάντ

Την επίθεση αυτοκτονίας στη Δαμασκό, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 49 άνθρωποι, καταδίκασε σήμερα ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασάντ και δεσμεύτηκε πως θα «καθαρίσει» τη χώρα από τους εξτρεμιστές. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και μια σημαντική προσωπικότητα του σουνιτικού κλήρου, ο Αλ-Μπούτι.

«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον συριακό λαό για το μαρτύριο του σεΐχη Μοχάμαντ Σαΐντ αλ-Μπούτι, της μεγάλης αυτής προσωπικότητας της Συρίας και του ισλαμικού κόσμου», τόνισε ο Ασαντ.

«Σε σκότωσαν πιστεύοντας πως θα σβήσουν τη φωνή του ισλάμ και της πίστης στη χώρα...σε σκότωσαν για να μπορέσουν να σβήσουν τη φωνή απέναντι στις ιδέες του σκοταδισμού που έχουν στόχο να καταστρέψουν τις αρχές της θρησκείας μας», συνέχισε ο Ασαντ.

«Ορκίζομαι στον συριακό λαό πως το αίμα σου και αυτό του εγγονού σου και όλων των μαρτύρων της χώρας δεν θα έχει χυθεί άδικα, διότι είμαστε πιστοί στις ιδέες σου και θα πολεμήσουμε τον σκοταδισμό και την απιστία τους μέχρι να καθαρίσουμε τη χώρα», τόνισε ο Ασαντ.

Χθες Πέμπτη, καμικάζι πυροδότησε εκρηκτικά στο τέμενος Αλ-Ιμάν στην συνοικία Μαζράα της βόρειας Δαμασκού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 49 πιστοί, ανάμεσά τους ο αλ-Μπούτι και ο εγγονός του. Οι συριακές αρχές κήρυξαν σήμερα και αύριο Σάββατο εθνικό πένθους στη χώρα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Sana.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...