Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ο ηττημένος Πρωθυπουργός στην Κένυα αρνείται να δεχθεί τη νίκη του Κενυάτα



Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός της Κένυας Ράιλα Οντίνγκα, οποίος φαίνεται ότι ηττήθηκε από τον απερχόμενο Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Ουχούρου Κενυάτα στις προεδρικές εκλογές... «δεν αναγνωρίζει την ήττα του, γιατί, όπως υποστηρίζει "παραποιήθηκε" το αποτέλεσμα των εκλογών», δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος σύμβουλός του Σαλίμ Λοάνε.

Ο Οντίνγκα πρόκειται να κάνει δηλώσεις σήμερα μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των εκλογών της περασμένης Δευτέρας από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Τα αποτελέσματα από τις 291 συνολικά περιφέρειες της χώρας, που έχει συγκεντρώσει η Επιτροπή, δίνουν τη νίκη από τον πρώτο γύρο στον Κενυάτα με 4.000 ψήφους διαφορά από τον Οντίνγκα.

Ο Κενυάτα και ο υποψήφιος Αντιπρόεδρός του Ουίλιαμ Ρούτο δήλωσαν σήμερα «υπερήφανοι για την εμπιστοσύνη»
που έδειξε στο πρόσωπό τους ο λαός της Κένυας.

«Ο Ουχούρου Κενυάτα και ο Ουίλιαμ Ρούτο είναι υπερήφανοι για την τιμή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους», τονίζεται σε ανακοίνωση του συνασπισμού τους Jubilee.

Ο Κενυάτα θα κάνει δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την εκλογική επιτροπή.

Ο Κενυάτα, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διεθνή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εξασφάλισε 6.173.433 ψήφους επί του συνόλου των 12.338.667, κάτι που δείχνει ότι έχει κατοχυρώσει περισσότερο από το 50 τοις εκατό. (περίπου 50,3%), που απαιτείται για τη νίκη του πρώτου γύρου.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...