Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ψηφιακό μπλακ άουτ επιβλήθηκε στους καρδινάλιους


Ο καρδινάλιος Αντελο Μπαγκνάσο μιλάει στο κινητό του καθώς καταφθάνει στο Βατικανό. Από την Τρίτη δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει 
Συσκευές που μπλοκάρουν το σήμα των κινητών τηλεφώνων καθώς και του ασύρματου Internet τοποθετήθηκαν τη Δευτέρα στο εσωτερικό της Καπέλα Σιστίνα, σε μια ύστατη προσπάθεια του Βατικανού να μη διαρρεύσει το παραμικρό από το κονκλάβιο για την εκλογή του νέου Πάπα.

Οκτώ από τους καρδινάλιους που θα διαλέξουν τον διάδοχο του Βενέδικτου ΙΣτ' είναι ενεργοί στο Twitter αλλά το Βατικανό έλαβε μέτρα χωρίς προηγούμενο ώστε να μην υπάρξουν διαρροές κατά την ψηφοφορία.

Σε μια απόδειξη ότι ακόμη και η λάτρης των παραδόσεων και του αυστηρού πρωτοκόλλου ρωμαιοκαθολική εκκλησία, αντιλαμβάνεται τη νέα ψηφιακή εποχή, ειδικά συνεργεία τοποθέτησαν συσκευές υψηλής τεχνολογίας στην Καπέλα Σιστίνα, ώστε να εμποδιστούν οι καρδινάλιοι από το να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο. Επιπλέον διακόπηκε η παροχή ασύρματου Internet στους χώρους όπου θα διαμείνουν οι καρδινάλιοι αν η ψηφοφορία διαρκέσει περισσότερες ημέρες.

Σύμφωνα με το Catholic News Service, ανακοινώθηκε στα μέλη του κονκλαβίου που είναι ενεργοί χρήστες του Twitter και του Facebook, ότι «απαγορεύεται να έχουν πρόσβαση στους προσωπικούς λογαριασμούς τους όπως και η οποιαδήποτε επικοινωνία με τον έξω κόσμο».

Το ψηφιακό μπλακ άουτ που επιβάλλεται στους καρδινάλιους αποτελεί και μια ένδειξη ότι ούτε το ίδιο το Βατικανό έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς του. Οι καρδινάλιοι ορκίζονται απόλυτη μυστικότητα προτού κλειδωθούν για να επιλέξουν τον Πάπα - και η παραβίαση αυτού του όρκου τιμωρείται με εκδίωξη από τους κόλπους της εκκλησίας. Ωστόσο φαίνεται ότι στον ψηφιακό κόσμο που ζούμε αυτή η απειλή δεν αρκεί. Απαιτείται και μπλοκάρισμα των κινητών τηλεφώνων...

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...