Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ο Μπέπε Γκρίλο έσπασε τα μούτρα του σε Βουλή και Γερουσία, εξελέγησαν κεντροαριστεροί

Υπερψηφίστηκαν οι προτεινόμενοι από την κεντροαριστερά Λάουρα Μπολτρίνι και Πιέρο Γκράσο στην προεδρία της ιταλικής Βουλής και της Γερουσίας αντίστοιχα, προκαλώντας τριγμούς στο Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Την πρωτοβουλία των κινήσεων ανακτά η Κεντροαριστερά στην Ιταλία μετά την ανάκτηση της Βουλής και της Γερουσίας όπου εξέλεξε δικούς της προέδρους. «Ο νεκρός που μιλάει» όπως είχε χαρακτηρίσει τον Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι ο Μπέπε Γκρίλο αποδείχτηκε μάγος στο πολιτικό παιχνίδι και στέρησε από τον κωμικό ηγέτη την πρωτοβουλία των κινήσεων. Την ίδια ώρα ενσχύονται οι ελπίδες ότι θα μπορέσει να συγκροτηθεί κυβέρνηση στη χώρα.

Οι εκλογές σε Βουλή και Γερουσία άφησαν ένα άρωμα διάσπασης στο Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο αφού παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης είχε δώσει εντολή στους γερουσιαστές του να μην ψηφίσουν τον υποψήφιο της κεντροαριστεράς Πιέρο Γκράσο, σύμβολο του αγώνα κατά της Μαφίας, εντούτοις πολλοί παράκουσαν με αποτέλεσμα ο Γκράσο να εκλεγεί πανηγυρικά. Ετσι, οι Γκριλίνι που ψήφισαν τον Πιέρο Γκράσο χαρακτηρίστηκαν από τον Γκρίλο «προδότες» και έγραφε στο μπλογκ του ότι οι γερουσιαστές του με την ψήφο τους εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους τους και τους καλούσε να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Ο Γκρίλο δέχτηκε πλήθος ενστάσεων από ψηφοφόρους του γι'αυτή του τη στάση.

«Είμαι έτοιμος, όπως πριν από είκοσι χρόνια να μην παραδώσω τη χώρα που αγαπώ σε αυτούς τους κυρίους της αριστεράς» τόνισε από την πλευρά του ο Μπερλουσκόνι κηρύσσοντας αγώνα κατά του «κομμουνιστικού κινδύνου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...