Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

H σύμμαχος εγκατέλειψε τον Ασάνζ

Τι και αν τον Δεκέμβριο του 2010 η Τζαμίνα Καν ήταν η πιο ένθερμη υποστηρίκτρια της ελευθερίας του Τζούλιαν Ασάνζ, τώρα δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί του.
Η βρετανίδα εκατομμυριούχος, η οποία πλήρωσε μέρος της εγγύησης για την αποφυλάκιση του ιδρυτή του Wikileaks, πλέον έχει αλλάξει στρατόπεδο. H γυναίκα την οποία τα ταμπλόιντ βάφτισαν σύντροφο του Σουηδού, μέσα από τις σελίδες του περιοδικού «New Satesman» στο οποίο είναι διευθύντρια εξαπολύει επίθεση εναντίον του.


«Οταν βγήκαν τα πρώτα βίντεο στο Wikileaks ο Ασάνζ ήταν σαν τον Τζέισον Μπερν (χαρακτήρας που υποδύθηκε ο Ματ Ντέιμον στην ταινία του 2002 "Χωρίς ταυτότητα"), καταζητούμενος από το κράτος. Τώρα είναι κρίμα που έχει φτάσει να γίνει μια εκδοχή του Ρον Χάμπαρντ (ιδρυτής της σαϊεντολογίας)», ήταν οι φράσεις που έγραψε. Οι πρώτες αψιμαχίες είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Ιανουάριο, όταν παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ ανεξάρτητων κινηματογραφικών ταινιών Sundance το ντοκιμαντέρ «Κλέβουμε μυστικά - Η ιστορία του Wikileaks», όπου η Καν ήταν διευθύντρια παραγωγής. Ο Ασάνζ αισθάνθηκε προσβεβλημένος από τον τίτλο, αντέδρασε πολύ άσχημα και καταδίκασε το ντοκιμαντέρ χωρίς καν να το έχει δει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...