Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Γιατί η μισή Γαλλία θεωρεί κακό πρόεδρο τον Ολάντ

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος θεωρείται από το 51% των Γάλλων πολιτών «κακός πρόεδρος», ενώ ακόμα και στα ποσοστά των ψηφοφόρων του η πτώση είναι μεγάλη καθώς από το 60% που τον θεωρούσε ικανό πρόεδρο, πλέον μόνο το 48% έχει την ίδια άποψη.

Το 51% των Γάλλων θεωρεί ότι ο Φρανσουά Ολάντ δεν είναι κατάλληλος για πρόεδρος της Γαλλίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου CSA για το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Η δημοσκόπηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει και εκείνη με την σειρά της την κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητας του Γάλλου Σοσιαλιστή, λίγο καιρό μόνο μετά την εκλογική του νίκη επί του Νικολά Σαρκοζί. Χαρακτηριστικό είναι, ότι μόνο το 22% θεωρεί τον Ολάντ «καλό πρόεδρο της δημοκρατίας» ενώ το 27% δεν θέλησε να απαντήσει.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Le Journal de Dimanche το Σαββατοκύριακο η δημοτικότητα του Ολάντ έχει πέσει έξι μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς από το 62% των ερωτηθέντων που έδειχνα δυσαρεστημένοι με τον Γάλλο πρόεδρο τον Φεβρουάριο, το ποσοστό διαμορφώθηκε για τον Μάρτιο στο 68%, ενώ μόλις το 31% δήλωσε ικανοποιημένο μαζί του.

Η μεγάλη δυσαρέσκεια που έχουν οι Γάλλοι πολίτες με τον Ολάντ εντοπίζεται κυρίως στα μεγάλα προβλήματα της γαλλικής οικονομίας τα οποία συνεχώς βαθαίνουν, με την κυβέρνηση Ολάντ να μην έχει καταφέρει να βρει λύσεις με αποτέλεσμα να έρχεται αντιμέτωπη με την κοινωνική δυσαρέσκεια. Παράλληλα ο Ολάντ έχει ήδη αρχίσει να μένει στην ιστορία ως «ο πρόεδρος των φόρων και της ανεργίας» παρά τις ριζικές αλλαγές που υποσχέθηκε ότι θα φέρει στη χώρα, με τους Γάλλους πολίτες να του έχουν γυρίσει την πλάτη πλέον 10 μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...