Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ο Ολάντ λιγότερο δημοφιλής και από τον Λεπέν


Στο χαμηλότερο ποσοστό από τον περασμένο Μάρτιο, όταν και εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας, έχει πέσει η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ. Μάλιστα για πρώτη φορά βρίσκεται κάτω και από την ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Μόλις τρεις στους δέκα Γάλλους (ποσοστό 31%) δηλώνουν ικανοποιημένοι με τον πρόεδρό τους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο OpinionWay για λογαριασμό της εφημερίδας Metro και του τηλεοπτικού σταθμού LCI.

Τον περασμένο μήνα το ποσοστό αυτό ήταν 38%. Την εποχή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος το ποσοστό δημοφιλίας του άγγιζε το 59%.

Ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης είναι ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς, με 58%. Τα ποσοστά του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό και του υπουργού Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί είναι χαμηλά και πλησιάζουν εκείνο του Ολάντ.

Πιο δημοφιλείς από τον Ολάντ είναι οι πρώην πρωθυπουργοί και στελέχη της αντιπολίτευσης Φρανσουά Φιγιόν και Αλέν Ζιπέ καθώς, για πρώτη φορά, και η Μαρίν Λεπέν, που το ποσοστό της ανέρχεται στο 32%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...