Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Απεργούν οι εργαζόμενοι του ισπανικού παλατιού


Μπορεί οι Ισπανοί πολίτες να προχωρούν συχνά σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατακλύζοντας κεντρικές πλατείες, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας, όμως το παράδειγμά τους αποφάσισαν να ακολουθήσουν και οι εργαζόμενοι στο ισπανικό παλάτι.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, λοιπόν, οι υπάλληλοι του παλατιού θα απεργήσουν στις 28-29 Μαρτίου, ημέρες που συμπίπτουν με τη Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αγανάκτησή τους για τις περικοπές στις αποδοχές τους.

Οι σερβιτόροι, οι κηπουροί αλλά και το προσωπικό του μουσείου που βρίσκεται στο εσωτερικό του παλατιού, θα απεργήσουν με αποτέλεσμα να χαθούν, όπως υπολογίζεται, έσοδα από 100.000 τουρίστες, περίπου, που εκείνες τις ημέρες θα επισκέπτονταν το παλάτι.

Την ίδια ώρα και οι υπάλληλοι σε μνημεία όπως το μοναστήρι του Αγίου Λορέντζου ντελ Εσκοριάλ αλλά και το μαυσωλείο, όπου βρίσκεται ο δικτάτορας Φρανσίσκο Φράνκο, δε θα εργαστούν τις δύο εκείνες ημέρες, καθώς η κυβέρνηση προχώρησε στην μείωση των μισθών τους κατά 15%, αλλά και στη διεύρυνση του ωραρίου τους.

Όλα αυτά, την ώρα που στο στόχαστρο έχει μπει η βασιλική οικογένεια έπειτα από την κατηγορία ότι ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος, Ινιάκι Ουρδαγαρίν, υπεξαίρεσε περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ από δημόσια κονδύλια, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας της οποίας ήταν επικεφαλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...