Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Χεζμπολάχ: «Υπαλληλίσκος του σιωνισμού» ο Ομπάμα

Την αντίδραση της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου προκάλεσε η έκκληση του Μπαράκ Ομπάμα να χαρακτηριστεί «τρομοκρατική», κατά την ομιλία του στο «λαό του Ισραήλ» στην Ιερουσαλήμ.

«Ο Ομπάμα παρουσιάστηκε (στο Ισραήλ) ως ένας υπαλληλίσκος της σιωνιστικής οντότητας και όχι ως ο ανώτατος αξιωματούχος ενός ανεξάρτητου κράτους που είναι οι ΗΠΑ», δηλώνει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Για την Χεζμπολάχ, «ο Ομπάμα θέλει οι Άραβες να δεχτούν ένα αυστηρά εβραϊκό κράτος στην περιοχή και να προχωρήσουν σε πλήρη εξομάλυνση των σχέσεών τους με αυτό, ενώ δεν ανέφερε ούτε ένα από τα νόμιμα αιτήματα των Παλαιστινίων, όπως είναι η επιστροφή των προσφύγων, το καθεστώς της πόλης της Ιερουσαλήμ ή τη διακοπή της εποικιστικής δραστηριότητας».

«Επιπλέον, για να είναι αρεστός στην εχθρική οντότητα, επιτέθηκε στην αντίσταση καλώντας τον κόσμο να θεωρήσει τρομοκρατική οργάνωση μια από τις βασικές της συνιστώσες, τη Χεζμπολάχ», προσθέτει.

Η οργάνωση του Λιβάνου, τέλος, τονίζει ότι είναι μάταιο να υπολογίζει κανείς στις διαπραγματεύσεις και «αποδεικνύει το βάσιμο της επιλογής της αντίστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...