Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Λιντσάρισαν κι έκαψαν ζωντανό άνδρα που πυροβολούσε εναντίον λεωφορείου


Οι κάτοικοι μιας λαϊκής συνοικίας κοντά στο κέντρο της Πόλης της Γουατεμάλα, λιντσάρισαν κι έκαψαν ζωντανό έναν άνδρα, ο οποίος προηγουμένως είχε πυροβολήσει εναντίον λεωφορείου κι είχε τραυματίσει δύο άτομα.

Το βράδυ της Πέμπτης, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, άνοιξαν πυρ εναντίον ενός λεωφορείου, τραυματίζοντας τον οδηγό και έναν επιβάτη. Κατόπιν προσπάθησαν να απομακρυνθούν, όμως ένας άλλος οδηγός που είδε την επίθεση, τους ακολούθησε και με το αυτοκίνητό του, εμβόλισε τη μοτοσικλέτα.

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί λιντσάρισε τον έναν από τους δύο άνδρες, τον ξυλοκόπησε άγρια, τον περιέλουσε με βενζίνη και τον έκαψε ζωντανό, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ραούλ Ερνάντες.

Ο δεύτερος δράστης προσπάθησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα από την αστυνομία.

Μόνο την Πέμπτη, σημειώθηκαν πέντε επιθέσεις εναντίον λεωφορείων στη Γουατεμάλα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. Οι εκβιασμοί σε βάρος των εταιρειών δημοσίων μεταφορών στη χώρα αποτελούν την κυριότερη πηγή εισοδήματος των "μάρας", των εγκληματικών οργανώσεων που σπέρνουν τον τρόμο στη Γουατεμάλα.

Περιπτώσεις λιντσαρίσματος υπόπτων αναφέρονται ολοένα και συχνότερα στη χώρα, καθώς οι κάτοικοι συχνά «αναλαμβάνουν» το έργο της αστυνομίας. Στις 14 Φεβρουαρίου στην κοινότητα Πέδρο Αγιαμπούκ, τρεις κακοποιοί ξυλοκοπήθηκαν και πυρπολήθηκαν από το εξαγριωμένο πλήθος. Ο ένας από αυτούς απεβίωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...