Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

«Η Πορτογαλία εκτός μνημονίου τον Ιούνιο του 2014»


Το διεθνές σχέδιο βοήθειας της Πορτογαλίας θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2014, είπε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βίτορ Γκάσπαρ.
Το διεθνές σχέδιο βοήθειας της Πορτογαλίας θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2014 όπως προβλέπεται, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βίτορ Γκάσπαρ.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πορτογαλικό κοινοβούλιο, ο Γκάσπαρ δήλωσε ακόμη ότι: «Δεν ζητήσαμε ούτε περισσότερο χρόνο ούτε περισσότερα χρήματα για την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης το οποίο διαπραγματευτήκαμε το 2011 με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο»

«Η ημερομηνία του Ιουνίου 2014 διατηρείται και πιστεύω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Πορτογάλος που να επιθυμεί την παράταση αυτού του προγράμματος» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, η πορτογαλική κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα μπορέσει να χαλαρώσει την πορεία μείωσης του ελλείμματός της χωρίς να ζητήσει επιπλέον κεφάλαια από τους δανειστές της, αλλά χρηματοδοτούμενη από τις αγορές.

Ο στόχος να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα στο 4,5% του ΑΕΠ φέτος και στο 2,5% το 2014 δείχνει εφεξής ανέφικτος λόγω της ύφεσης, η οποία είναι πιο βαθιά από ό,τι προβλεπόταν, ανέφερε ο Γκάσπαρ, προσθέτοντας ότι η πορτογαλική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 2% φέτος, δηλαδή με ρυθμό διπλάσιο από αυτόν που υπολογιζόταν προηγουμένως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...