Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Νέο ηγέτη εξέλεξε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της Τουρκίας

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης, εξέλεξε το Σάββατο τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ως νέο του ηγέτη, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη σεξουαλικού σκανδάλου με τον πρώην επικεφαλής του κόμματος.

Το κόμμα CHP, που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο κομμάτι των μη θρησκευτικών δυνάμεων της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών και των ανώτατων δικαστικών, είχε πέσει σε δυσμένεια λόγω ενός «ροζ» βίντεο, το οποίο έδειχνε προσωπικές στιγμές του Ντενίζ Μπαϊκάλ συντροφιά με γυναίκα βουλευτή.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, 62 ετών και πρώην γραφειοκράτης, επέκρινε τους πλούσιους και δήλωσε ότι η πρώτη του προτεραιότητα είναι να αντιμετωπίσει την ανεργία και τις δωροδοκίες.
«Σε ληστεύουν και χτίζουν βίλες. Γίνονται όλο και πλουσιότεροι ενώ ισχυρίζονται ότι βοηθούν τους φτωχούς» δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου, απευθυνόμενος στους οπαδούς του κόμματος του, που φώναζαν «Ο Κεμάλ πρωθυπουργός».

Ο Κιλιτσντάρογλου, που ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του CHP, έχει ασκήσει πιέσεις για την παραίτηση στελεχών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΠ κατηγορώντας τους για διαφθορά.
Πολλοί τον αποκαλούν «Γκάντι», λόγω της ομοιότητας του με τον ιστορικό ηγέτη της Ινδίας.

Από τα 1.197 μέλη του κόμματος CHP που μετείχαν στην εκλογική διαδικασία, οι 1.189 ψήφισαν υπέρ του Κιλιτσντάρολγλου.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...