Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ολλανδός ο 9χρονος επιζήσας της αεροπορικής τραγωδίας


Ο μοναδικός επιζήσας του χθεσινού τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος στη Λιβύη είναι ο Ρούμπεν, ένα 9χρονο αγόρι από την Ολλανδία, που επέστρεφε μαζί με την οικογένειά του από σαφάρι στη Νότια Αφρική, αναφέρει σήμερα ολλανδική εφημερίδα.

Το Airbus 330-700 της Afriqiyah Airways πετούσε από το Γιοχάνεσμπουργκ στην Τρίπολη της Λιβύης όταν συνετρίβη λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της λιβυκής πρωτεύουσας. Υπήρξε μια αβεβαιότητα όσον αφορά την ταυτότητα του μικρού Ολλανδού, αλλά σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών, το αγόρι ονομάζεται Ρούμπεν και προέρχεται από την πόλη Τίλμπουργκ της νότιας Ολλανδίας.

"Υπάλληλος της ολλανδικής πρεσβείας στην Τρίπολη μίλησε μαζί του. Τού είπε ότι ονομάζεται Ρούμπεν, ότι είναι 9 ετών και ότι κατάγεται από το Τίλμπουργκ. Είναι καλά, αν λάβει υπόψη του κανείς τις συνθήκες", τονίζεται στην ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το αγόρι έχει υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις στα πόδια. Εχει υποστεί απλά αλλά και διπλά κατάγματα, σύμφωνα με το λίβυο γιατρό, επικεφαλής της ομάδας των γιατρών που πραγματοποίησαν τις επεμβάσεις στο αγόρι.

"Ξύπνησε και η κατάστασή του είναι σταθερή. Αλλά δεν αντιδρά ιδιαίτερα στις προσπάθειες του νοσηλευτικού προσωπικού να επικοινωνήσει μαζί του", πρόσθεσε.

Η Αν βαν ντε Σάντε, η γυναίκα που φέρεται ότι είναι η γιαγιά του μικρού, δήλωσε στην ολλανδική εφημερίδα Brabants Dagblad ότι ο μικρός ταξίδευε με τον 11χρονο αδελφό του Εντσο και τους γονείς του Τρούντι και Πάτρικ βαν Ασουβ από τη Νότια Αφρική όπου είχαν πάει για σαφάρι.

Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι μια θεία και ένας θείος του αγοριού βρίσκονται ήδη στην Τρίπολη και σύντομα θα επισκεφθούν το παιδί στο νοσοκομείο. Μαζί τους έφθασαν στην Τρίπολη έξι ολλανδοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και εμπειρογνώμονες στην αναγνώριση θυμάτων και στις έρευνες των αιτίων αεροπορικών καταστροφών.

Η λιβυκή αεροπορική εταιρία στην οποία ανήκε το μοιραίο αεροσκάφος ανακοίνωσε χθες ότι μεταξύ των νεκρών είναι 58 Ολλανδοί, 6 Νοτιοαφρικανοί, δυο Λίβυοι, δυο Αυστριακοί, ένας Γερμανός, ένας από τη Ζιμπάμπουε, ένας Γάλλος και δυο Βρετανοί. Το αεροσκάφος είχε 11μελές πλήρωμα.

Η ταυτότητα 19 επιβατών δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί.

Το αεροσκάφος είναι ίδιου τύπου με το αεροσκάφος της Air France που κατέπεσε πέρυσι, 1η Ιουνίου, στον Ατλαντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...