Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Επάγγελμα πληρωμένος δολοφόνος

Δολοφονεί για τα χρήματα, αλλά προσεύχεται πάντα πριν τραβήξει τη σκανδάλη! Η «οξύμωρη» αυτή συνήθεια ανήκει στον 24χρονο Γκουστάβο, έναν ασθενικό Κολομβιανό που είναι sicario, δηλαδή πληρωμένος δολοφόνος για ένα από τα μεγαλύτερα καρτέλ ναρκωτικών.

Τα οξύμωρα όμως δεν τελειώνουν εδώ. Οπως εξομολογείται, η δουλειά των ονείρων του είναι να γίνει ντετέκτιβ της αστυνομίας και να διερευνά δολοφονίες! Ο Γκουστάβο γεννήθηκε το 1985 σε μια από τις comunas (παραγκουπόλεις) του Μεντεγίν. Μεγάλωσε με πρότυπο τον Πάμπλο Εσκομπάρ, τον ντόπιο που έγινε ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών του κόσμου και μπήκε ακόμα και στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του «Forbes». «Στις comunas ο Πάμπλο ήταν σαν βασιλιάς», λέει χαρακτηριστικά ο Γκουστάβο. Ο Εσκομπάρ έγινε τόσο δημοφιλής επειδή φόρτωνε με δώρα τα παιδιά αυτά, ενώ στους μεγαλύτερους έδινε 2.000 δολάρια για κάθε αστυνομικό που σκότωναν.

Ο πατέρας του Γκουστάβο έκανε τα πάντα -αλλά μάταια- για να κρατήσει τον γιο του μακριά από τα καρτέλ που ανέλαβαν την πόλη μετά τον θάνατο του Εσκομπάρ. Οταν τον έπιασε να καπνίζει μαριχουάνα στα 13 του, έξαλλος και θέλοντας να προστατεύσει από το κακό παράδειγμα τα υπόλοιπα παιδιά του, τον έδιωξε από το σπίτι. Ετσι ο μικρός μπλέχτηκε βαθιά στα δίκτυα των καρτέλ. Μια συνάντηση με τον Ντον Μπέρνα, τον υπεύθυνο των δολοφονιών στο Μεντεγίν, τον έβαλε στη διαδικασία της εκπαίδευσης για τον ρόλο του δολοφόνου.

Στις πρώτες δολοφονίες είχε εφιάλτες, όμως μετά έγινε συνήθεια. Μάλιστα έχει δημιουργήσει και ένα τελετουργικό: «Πριν χτυπήσω, προσεύχομαι στον Ιησού και καθαρίζω το μυαλό μου. Δεν πίνω ούτε παίρνω ναρκωτικά πριν από τη δουλειά, γιατί χρειάζομαι όλες μου τις αισθήσεις. Οταν επιστρέφω, κάνω ένα τσιγαριλίκι και ακούω μουσική για να ηρεμήσω». Επίσης, δεν ρωτάει ποτέ για την ταυτότητα του θύματός του. Ο βασικός μισθός του μέσου sicario είναι γύρω στα 400 ευρώ το μήνα και 1.000 με 3.000 ευρώ για κάθε στόχο που εξολοθρεύει. Αυτά τα χρήματα βοήθησαν τον Γκουστάβο να αγοράσει ένα σπίτι για την οικογένειά του ώστε να φύγουν από το γκέτο και πληρώνει ιδιωτικό σχολείο για τον μικρότερο αδερφό του, ώστε να μπορέσει να βρει μια αξιοπρεπή δουλειά.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...