Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Αυτοκίνητο - βόμβα στο Μανχάταν


Η αστυνομία στη Νέα Υόρκη εκκένωσε το βράδυ του Σαββάτου τμήματα της πλατείας των Τάιμς μετά την ανακάλυψη ενός αυτοκινήτου που περιείχε εκρηκτικά στην πολυσύχναστη συνοικία του Μανχάταν.

Στην πλατεία αμέσως μετά την ειδοποίηση από πλανόδιο πωλητή που είδε να βγαίνει καπνός από το αυτοκίνητο, αναπτύχθηκαν μεγάλες δυνάμεις των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών και η αστυνομία απέκλεισε πολλούς κοντινούς δρόμους.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε την αστυνομία της πόλης για τον "άμεσο χειρισμό" του συμβάντος.
Αυτοκίνητο - βόμβα έθεσε σε συναγερμό το Μανχάταν
Αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι το περιστατικό δεν συνιστά «τρομοκρατική απειλή», και η αστυνομία της Νέας Υόρκης φέρεται να πρότεινε στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να μην συνεχίσουν τη συμμετοχή τους στην έρευνα. Ο εκπρόσωπος του FBI Ρίτσαρντ Κόλκο είπε νωρίτερα ότι ειδική αντιτρομοκρατική ομάδα «αντέδρασε» στο συμβάν από κοινού με την αστυνομία.
Σύμφωνα με πυροτεχνουργό τον οποίο επικαλέστηκε η εφημερίδα The New York Times, ο μηχανισμός ήταν αυτοσχέδιος και χρησιμοποιούσε τρεις κυλίνδρους με προπάνιο, δύο δοχεία με βενζίνη και κάποια "σκόνη", αλλά η λειτουργία του μηχανισμού πυροδότησης "απέτυχε".
Ο Κέβιν Μπάρι, πρώην επιτηρητής του τμήματος εξουδετέρωσης βομβών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, εκτίμησε ότι εάν λειτουργούσε, ο μηχανισμός "θα προκαλούσε μάλλον έναν εμπρησμό", παρά μια ισχυρή έκρηξη", σύμφωνα με την εφημερίδα.
Τα εκρηκτικά ανακαλύφθηκαν περίπου στις 18:30 το Σάββατο από έφιππο αστυνομικό που είχε ένα κουτί από το οποίο έβγαινε καπνός στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου Nissan Pathfinder, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Είμασταν τυχεροί
«Είχαμε μεγάλη τύχη ν΄αποφύγουμε αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα πολύ αιματηρό γεγονός», δήλωσε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μ. Μπλούμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου, συμπληρώνοντας: «δεν έχουμε ιδέα ποιός το έκανε και γιατί».

«Η υπηρεσία πυροτεχνουργών επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό», τόνισε υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η βόμβα ήταν αυτοσχέδια.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...