Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Πέντε νεαροί στο κελί για τον ξυλοδαρμό μαθητών στην Κύπρο...

Λεμεσός: Πέντε νεαροί βρέθηκαν  αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, ως ύποπτοι για συμμετοχή τους στο επεισόδιο που σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι στην Τρίτη Τεχνική Σχολή Λεμεσού και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων μαθητών και δυο καθηγητών. Οι τέσσερις συλληφθέντες φέρονται να παραδέχονται την εμπλοκή τους ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται και άλλα πρόσωπα.

Πρωταγωνιστές στο επεισόδιο ήσαν 20 περίπου μαθητές άλλου σχολείου μαζί με φίλους τους εξωσχολικούς οι οποίοι μπήκαν στο σχολικό κτίριο με ρόπαλα και άλλα επιθετικά αντικείμενα. Αρχικά αναζήτησαν 16χρονο μαθητή στον οποίο επιτέθηκαν αλλά στη συνέχεια η βίαιη συμπεριφορά τους επεκτάθηκε και σε άλλους μαθητές και καθηγητές οι οποίοι επενέβησαν για να βοηθήσουν τον 16χρονο.

Από το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν μέσα από καταθέσεις των θυμάτων αλλά και των συλληφθέντων, το κίνητρο στην όλη υπόθεση βρίσκεται σε παρεξήγηση που είχε σημειωθεί το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Κατηχητικών στα οποία συμμετέχουν οι εμπλεκόμενοι. Ο 16χρονος μάλιστα ο οποίος φέρεται να είχε έρθει στα χέρια με παίκτη της αντίπαλης ομάδας, δεχόταν από εκείνη την ημέρα απειλητικά τηλεφωνήματα. Οι συλληφθέντες, τέσσερις μαθητές που φοιτούν στο Λύκειο Πολεμιδιών κι ένας 22χρονος οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης τους για 3 μέρες. Στο μεταξύ ο 16χρονος που είχε τραυματισθεί, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αφού, από τα κτυπήματα που δέχτηκε, φέρει μεταξύ άλλων αιματώματα στον κρόταφο και το μέτωπο.

Του Χρήστου Χαραλάμπους στον Φιλελεύθερο Κύπρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...