Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Απερρίφθη η αγωγή Γερμανών ευρωσκεπτικιστών κατά της βοήθειας στην Ελλάδα

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι απέρριψε την αγωγή που είχαν καταθέσει Γερμανοί ευρωσκεπτικιστές, σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν την καταβολή από τη Γερμανία της χρηματοπιστωτικής βοήθειας στην Ελλάδα, για την οποία δόθηκε την Παρασκευή το πράσινο φως από τη γερμανική Κάτω Βουλή.

Οι πέντε ευρωσκεπτικιστές υποστήριζαν ότι το πακέτο βοήθειας από χώρες μέλη της ευρωζώνης και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι σύμφωνο με τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ανοίξει το δρόμο σε πληθωριστικές πολιτικές.
«Οι ενάγοντες δεν παρουσιάσαν αδιάσειστες αποδείξεις ότι τα δικαιώματά τους, ειδικά όπως αυτά ορίζονται από το άρθρο 14 (για το δικαίωμα ιδιοκτησίας) του βασικού νόμου (Συντάγματος) θα πληγούν σφόδρα και αμετάκλητα ως αποτέλεσμα του δανείου» αποφάνθηκε το Δικαστήριο.
Εκπρόσωπος του Δικαστηρίου δήλωσε ότι το Σώμα απομένει να αποφανθεί και για τη νομιμότητα της βοήθειας, κατόπιν αιτήματος των εναγόντων, αλλά αυτό δεν θα συμβεί σύντομα, που σημαίνει ότι η όποια απόφαση δεν θα είναι δεσμευτική, καθώς η Γερμανία προφανώς θα έχει ήδη αποδεσμεύσει τη βοήθεια προς την Αθήνα.
Τέσσερις από τους ενάγοντες (ένας νομικός, ένας πρώην επικεφαλής επιχείρησης και τρεις οικονομολόγοι) είχαν στο παρελθόν προσφύγει κατά της υιοθέτησης του ευρώ, αλλά η προσφυγή τους είχε απορριφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...