Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ποινή φυλάκισης για τους αστυνομικούς της Γένοβας


Σε ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών καταδικάστηκαν από το εφετείο της Γένοβας 25 αξιωματούχοι της αστυνομίας για επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών και συγκάλυψή τους, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της G8 στην ιταλική πόλη το 2001, ανατρέποντας την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.
Το δικαστήριο επέβαλε συνολικά 85 χρόνια φυλάκισης στους αστυνομικούς που συμμετείχαν σε νυχτερινή έφοδο στο σχολείο Ντίαζ της Γένοβας, κατά την οποία τραυματίστηκαν 82 άτομα.
Οι αστυνομικοί είχαν τότε ισχυριστεί ότι οι διαδηλωτές είχαν επιτεθεί εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας λίγο πριν την έφοδο και ότι είχαν βρεθεί όπλα στο σχολείο. Ωστόσο, μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι πολλοί από τους διαδηλωτές κοιμούνταν όταν εισέβαλε η αστυνομία, ότι ήταν άοπλοι και δεν αντέδρασαν βίαια.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, η αστυνομικοί τοποθέτησαν βόμβες μολότοφ στο σχολείο προκειμένου να ενοχοποιήσουν τους διαδηλωτές και σκηνοθέτησαν επίθεση με μαχαίρι.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων χαρακτήρισαν την απόφαση «πρωτοφανή» και ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να προσφύγουν στο ανώτατο δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...