Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Νίκη Κάμερον αλλά χωρίς αυτοδυναμίαΑκριβώς τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος έκλεισαν οι κάλπες στην Μεγ. Βρετανία και γνωστοποιήθηκαν από τα αγγλικά τηλεοπτικά δίκτυα οι εκτιμήσεις των exit polls για το αποτέλεσμα των κρισιμότερων βουλευτικών εκλογών των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα λοιπόν με τις δημοσκοπήσεις εξόδου κάλπης, οι Συντηρητικοί του Ντέιβιντ Κάμερον αναδεικνύονται πρώτο κόμμα και καταλαμβάνουν 307 έδρες στο νέο Κοινιοβούλιο έναντι 255 των Εργατικών του απερχόμενου πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες του Νικ Κλεγκ αναδεικνύονται τρίτη δύναμη και καταλαμβάνουν 59 έδρες, ενώ φαίνεται ότι θα αποτελέσουν το κλειδί για τον ενδεχόμενο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Τέλος, πάντα σύμφωνα με τα exit polls που δημοσιοποιήθηκαν, 29 έδρες καταλαμβάνουν άλλοι υποψήφιοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να αποκτήσει ένα κόμμα αυτοδυναμία στο Βρετανικό Κοινοβούλίο απαιτούνται 326 έδρες.

Πάντως, ο Ντέιβιντ Κάμερον στις πρώτες του δηλώσεις μετά την δημοσιοποίηση των exit polls έκανε λόγο για "καταδίκη του Εργατικού Κόμματος" και εκτίμησε ότι θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. "Μπορούμε να κυβερνήσουμε", τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...