Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Μπλόκο σε κύκλωμα μαστροπείας


Διεθνές δίκτυο εμπορίας λευκής σαρκός εξάρθρωσαν οι ολλανδικές αρχές, το οποίο δελέαζε γυναίκες από την Ουγγαρία, αλλά και από την Ολλανδία με υποσχέσεις για καλύτερο αύριο και τις μετέφερε στο Αμστερνταμ, όπου τις ανάγκαζε με τη βία να εργαστούν ως ιερόδουλες σε οίκους ανοχής που βρίσκονται στη διάσημη συνοικία με τα κόκκινα φανάρια της ολλανδικής πρωτεύουσας.

Εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Δίωξης Σωματεμπορίας και Διακίνησης Γυναικών ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν εννέα άτομα -ανάμεσα στα οποία τρεις Ουγγαρέζες προαγωγοί αλλά και Ολλανδοί ιδιοκτήτες κακόφημων σπιτιών- και εξήγησε πώς παγίδευαν τις γυναίκες. «Με τη συνηθισμένη μέθοδο των μεγάλων υποσχέσεων για ένα καλύτερο μέλλον τα μέλη της συμμορίας κατάφερναν να πείθουν τις κοπέλες να ταξιδέψουν στο Αμστερνταμ.

Οταν όμως έφταναν εκεί, οι δράστες με βιασμούς, εκφοβισμούς και σωματική βία τις ανάγκαζαν να εργαστούν ως πόρνες στους οίκους με τις βιτρίνες, που τραβούν σαν μαγνήτης ένα κομμάτι των τουριστών που φτάνουν στην πόλη κάθε χρόνο. Μόλις οι κοπέλες έφθαναν σε μια πόλη όπου δεν γνώριζαν κανέναν, άρχιζε ο Γολγοθάς τους. Αφού οι προαγωγοί έσπαγαν τις αντιστάσεις τους, τις ανάγκαζαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα της πόρνης» δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Μέχρι στιγμής δεκατρία από τα θύματα έχουν αναγνωριστεί. Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Δίωξης Σωματεμπορίας είπε ότι πρέπει να υπάρχουν πολύ περισσότερες γυναίκες, όμως ο φόβος και η ψυχολογική εξάρτηση από προαγωγούς εμποδίζουν συχνά τις γυναίκες να κάνουν καταγγελία. «Οι έρευνες που οδήγησαν στις συλλήψεις αποτελούσαν μέρος των προσπαθειών της Δίωξης Σωματεμπορίας και Διακίνησης Γυναικών για πάταξη της παράνομης δραστηριότητας στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια του Αμστερνταμ, η οποία έχει δημιουργηθεί πριν από 800 χρόνια» δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι εκτός των συλλήψεων οι αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο οίκων ανοχής που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Η πορνεία νομιμοποιήθηκε στην Ολλανδία το 2000, αλλά οι αρχές έχουν σκληρύνει τα τελευταία χρόνια τη στάση τους σχετικά με τους οίκους ανοχής προκειμένου να καταπολεμήσουν την επιρροή του οργανωμένου εγκλήματος.


ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...