Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Δεκάδες νεκροί στην Τζαμάικα στο κυνήγι διαβόητου αρχιμαφιόζου


Συνεχίστηκαν οι αιματηρές συγκρούσεις στην πρωτεύουσα της Τζαμάικα μεταξύ αστυνομικών και ενόπλων που προσπαθούν να εμποδίσουν τη σύλληψη και έκδοση αρχιμαφιόζου στις ΗΠΑ, με τον απολογισμό να φτάνει τους 30 νεκρούς την Τρίτη.

Ο καταζητούμενος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων Κρίστοφερ «Ντούντους» Κόουκ παραμένει ασύλληπτος, ενώ οι Αρχές έχουν βγάλει στους δρόμους του Κίνγκστον και δυνάμεις του στρατού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις από τους νεκρούς είναι ένστολοι και οι υπόλοιποι πολίτες, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 25. Βαριά οπλισμένες ομάδες της αστυνομίας και του στρατού εισέβαλαν στα «οχυρά» των ενόπλων στις παραγκουπόλεις του δυτικού Κίνγστον, αλλά δεν έχουν καταφέρει να συλλάβουν τον «Ντούντους».

Ο συνήγορος του καταζητούμενου, στο αρχηγείο του οποίου εισέβαλαν οι αστυνομικές δυνάμεις, δεν αναφέρει εάν ο «Ντούντους» παραμένει στην πρωτεύουσα ή εάν έχει διαφύγει σε άλλο σημείο της χώρας.

Οι δρόμοι στις υπόλοιπες περιοχές του Κίνγκστον είχαν ερημώσει την τρίτη ημέρα των ταραχών, ενώ η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επ' αόριστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...