Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ακυρώνει ο Ερντογάν επίσκεψη στην Αργεντινή με φόντο το Αρμενικό


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ματαίωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Αργεντινή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακύρωση των αποκαλυπτηρίων προτομής του Κεμάλ Ατατούρκ στο Μπουένος Αϊρες υπό την πίεση που ασκήθηκε από τη μεγάλη αρμενική κοινότητα της Αργεντινής.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επρόκειτο να επισκεφθεί την Αργεντινή προερχόμενος από τη Βραζιλία και να συναντηθεί τη Δευτέρα με την πρόεδρο της χώρας Κριστίνα Φερνάντες.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η επίσκεψη ματαιώνεται εξαιτίας της ακύρωσης της τελετής αποκαλυπτηρίων της προτομής του Κεμάλ «έπειτα από παρέμβαση αρμενικών κύκλων εχθρικών προς την Τουρκία».

Η Κριστίνα Φερνάντες (ΦΩΤΟ) τηλεφώνησε στον Ερντογάν για να του εξηγήσει ότι βάσει της αργεντινής νομοθεσίας, η κυβέρνησή της δεν είναι σε θέση να επανεξετάσει απόφαση των δημοτικών αρχών του Μπουένος Αϊρες, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο τούρκος πρωθυπουργός θεώρησε «αυτή τη συμπεριφορά απαράδεκτη, όποιος κι αν είναι ο λόγος, και ματαίωσε την επίσκεψη» σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης.

Η Αργεντινή είναι μεταξύ των χωρών που έχουν αναγνωρίσει ως γενοκτονία τις σφαγές των Αρμενίων από τον τουρκικό στρατό το 1915.

Ο Ερντογάν πρόκειται τώρα να μεταβεί στη Χιλή, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231046817#ixzz0pPrywIyy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...