Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Συρία: Αρχική συμφωνία ομάδων της αντιπολίτευσης για ειρήνη στη χώρα

Οποιαδήποτε πολιτική λύση πρέπει να περιλαμβάνει το τέλος της θητείας του Άσαντ και τη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης με πλήρη εξουσία


Αρκετές ομάδες της αντιπολίτευσης της Συρίας συμφώνησαν σε μια κοινή θέση εν όψει των συνομιλιών σχετικά με τον τερματισμό των συγκρούσεων στη χώρα, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.


Οποιαδήποτε πολιτική λύση πρέπει να περιλαμβάνει το τέλος της θητείας του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και τη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης με πλήρη εξουσία, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι ομάδες της αντιπολίτευσης, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησαν στην Κόρδοβα της Ισπανίας.

Η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε από περίπου 150 εκπροσώπους ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης, μετά από τις συνομιλίες που είχαν στην Ισπανία. Οι εκπρόσωποι δήλωσαν πως επικρατεί η κοινή λογική ότι πρέπει να οργανωθεί μια «διάσκεψη εθνικής διάσωσης» από όλους τους εκπροσώπους της συριακής επανάστασης. Έκαναν έκκληση επίσης στη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει την πτώση του καθεστώτος καθώς και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι είναι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στη Συρία.

Οι συνομιλίες που διεξήχθησαν στην Κόρδοβα, πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του ισπανικού υπουργείο Εξωτερικών. Η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει «το πρώτο βήμα για την επίτευξη της ειρήνης στη Συρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...