Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Συνέλαβαν τον 88χρονο πρώην Ναζί «σφαγέα» της Γαλλίας: Είχε εκτελέσει 642 ανθρώπους και 200 παιδιά

Κατηγορίες σε έναν 88χρονο Γερμανό απήγγειλε η δικαιοσύνη της χώρας του για μία από τις πιο γνωστές και αποκρουστικές σφαγές κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.


Οι κατηγορίες σχετίζονται με γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στο Οραντούρ Σουρ Γκλαν της κεντρικής Γαλλίας, όπου 642 άνθρωποι δολοφονήθηκαν μαζικά από στρατιώτες των SS.


Πολλά εκ των θυμάτων συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία, στην οποία οι Ναζί έριξαν χειροβομβίδες πριν την κάψουν μαζί με τους εγκλωβισμένους στο εσωτερικό της. Ανάμεσα στους εκτελεσθέντες ήταν και 205 παιδιά.

Οι εισαγγελείς του Ντόρτμουντ ότι ο 88χρονος κατηγορείται για το φόνο 25 ατόμων, καθώς και για συνέργεια στο φόνο εκατοντάδων άλλων. Τα ερείπια του χωριού έχουν διατηρηθεί ακριβώς όπως έμειναν μετά τη σφαγή, σαν μόνιμο μνημείο.

Ο στρατηγός Σαρλ Ντεγκώλ είχε σημειώσει ότι πρέπει να παραμείνει για να θυμίζει πάντοτε τη βαρβαρότητα της ναζιστικής κατοχής της Γαλλίας. Περίπου 60 στρατιώτες είχαν δικαστεί για τη σφαγή τη δεκαετία του 1950.
Είκοσι εξ αυτών είχαν καταδικαστεί, ωστόσο στη συνέχεια όλοι τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι.
Ο άνδρας από την Κολωνία αναφέρεται στα επίσημα έγγραφα ως Βέρνερ Σ., μέλος θωρακισμένης μονάδας των SS.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκ μέρους εκπροσώπου της υπεράσπισης του άνδρα, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, στο πρακτορείο Associated Press, ο 88χρονος πράγματι βρέθηκε στο χωριό αλλά δεν είχε σε τίποτε να κάνει με τη σφαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...