Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Αίγυπτος: Νεκρός 23χρονος σε συγκρούσεις αστυνομίας - ισλαμιστών

Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σκάγια - Η Παρασκευή είναι κατά παράδοση η ημέρα που οι ισλαμιστές οργανώνουν τις κινητοποιήσεις τους στην Αίγυπτο

Ένας άνδρας 23 ετών έχασε τη ζωή του την Παρασκευή στην Αίγυπτο, σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος καθαιρέθηκε από τον στρατό τον περασμένο Ιούλιο, όπως έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές.

Ο νεαρός σκοτώθηκε στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πόλη Φαγιούμ, 100 χιλιόμετρα νοτίως του Καΐρου. Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σκάγια.

Η Παρασκευή είναι κατά παράδοση η ημέρα που οι ισλαμιστές οργανώνουν τις κινητοποιήσεις τους στην Αίγυπτο. Οι συγκεντρώσεις σημαδεύτηκαν και πάλι από βίαια επεισόδια και η αστυνομία σε πολλές περιοχές έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι διαδηλώσεις της Παρασκευής έγιναν εν αναμονή των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στη χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη με αντικείμενο την έγκριση του νέου συντάγματος. Το «ναι» στο νέο σύνταγμα αναμένεται να συγκεντρώσει συντριπτικό ποσοστό - τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ακόμη και 98% - αλλά το βασικό ερώτημα είναι το ποσοστό συμμετοχής, δεδομένου ότι οι υποστηρικτές του κ. Μόρσι μποϊκοτάρισαν τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...