Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Μπερλουσκόνι σε ρόλο... Αγιου Βασίλη: Χάρισε 50.000€ σε ένα ζευγάρι Ιταλών

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να δωρίσει, για τις γιορτές , πενήντα χιλιάδες ευρώ σε ένα ζευγάρι ιταλών ανέργων που ζουν στην πόλη Πορντενόνε της βόρειας Ιταλίας. 


Το ζευγάρι, όπως αναφέρει η εφημερίδα Il Gazzettino, είχε γράψει πρόσφατα γράμμα στον Καβαλιέρε, ζητώντας του οικονομική βοήθεια. Η Τομμαζίνα Πισιόττου και Μάριο Παντοβάν εξήγησαν ότι πρόσφατα έχασαν και οι δυο την δουλειά τους και ότι σύντομα θα αποκτήσουν δίδυμα. 


Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας αποφάσισε να τους στηρίξει με τρεις τραπεζικές επιταγές συνολικού ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ οι οποίες συνοδεύονταν από μια ευχητήρια κάρτα με γραμμένο «είμαι 77 ετών και αντέχω ακόμη στον κατατρεγμό των δικαστικών και της αριστεράς. Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

«Στα παιδιά μου, όταν γεννηθούν, θα εξηγήσω ότι ο Άγιος Βασίλης, όντως, υπάρχει», δήλωσε η Τομμαζίνα Πισιόττου στους δημοσιογράφους.

Ιταλοί σχολιαστές, όμως, αναφέρουν πως όταν ήταν πρωθυπουργός, ο μεγιστάνας πολιτικός, δεν ανταποκρίθηκε πάντα με προθυμία σε αιτήματα οικονομικής στήριξης ανέργων.

Εφημερίδα προσθέτει ότι - αν το επιθυμούσε - ο Μπερλουσκόνι  έχει τόσα χρήματα που θα μπορούσε να στηρίξει με 1.500€  έκαστο, όλους τους ανέργους της Ιταλίας!

Η συνολική περιουσία του πρώην πρωθυπουργού υπολογίζεται, από το περιοδικό Forbes στα 6,2 δισ. ευρώ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...