Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ισραήλ: Πάνω από 10.000 Αφρικανοί διαδήλωσαν ζητώντας άσυλο

Συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο στην Ιερουσαλήμ φωνάζοντας στα αγγλικά «Είμαστε πρόσφυγες, έχουμε ανάγκη προστασίας»


Περισσότεροι από 10.000 Αφρικανοί οι οποίοι έχουν εισέλθει παρανόμως στο Ισραήλ και αιτούνται ασύλου συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη μπροστά από το κοινοβούλιο στην Ιερουσαλήμ, κατά την τέταρτη ημέρα των κινητοποιήσεών τους κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της ισραηλινής κυβέρνησης.


«Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί ειρηνικά με την άδεια της αστυνομίας μπροστά στην Κνεσέτ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ. «Η αστυνομία έχει έντονη παρουσία για να διασφαλίσει την τάξη», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Γιούλι Έντελσταϊν δεν επέτρεψε την είσοδο στην Κνεσέτ σε τέσσερις εκπροσώπους των διαδηλωτών που είχαν λάβει πρόσκληση από κάποιους βουλευτές για να συναντηθούν μαζί τους.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Έντελσταϊν δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο ήθελε να αποφύγει τις προκλήσεις «που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε βίαια επεισόδια και σε αταξία».

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι κατάγονται στην πλειονότητά τους από το Σουδάν και την Ερυθραία, διαδήλωσαν ειρηνικά φωνάζοντας: «Είμαστε πρόσφυγες, έχουμε ανάγκη προστασίας», στα αγγλικά.

Την Κυριακή, περισσότεροι από 30.000 Αφρικανοί διαδήλωσαν έξω από το δημαρχείο του Τελ Αβίβ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους περισσότερους από 300 μετανάστες, που σύμφωνα με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν συλληφθεί από την ψήφιση νόμου σχετικό με την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Τη Δευτέρα διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ μπροστά από πολλές δυτικές πρεσβείες, ενώ και την Τρίτη συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου τους προειδοποίησε ότι οι κινητοποιήσεις τους «δεν θα βοηθήσουν σε τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...