Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Λιβύη: Ένοπλοι απήγαγαν Αιγύπτιο διπλωμάτη

Ομάδα ενόπλων απήγαγαν την Παρασκευή έναν αιγύπτιο διπλωμάτη στην Τρίπολη της Λιβύης, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, λίγες ώρες αφού μια ισχυρή λιβυκή πολιτοφυλακή ανακοίνωσε τη σύλληψη του επικεφαλής της στην Αίγυπτο.


Ο διπλωμάτης εργάζεται ως διοικητικός ακόλουθος στην αιγυπτιακή πρεσβεία στην Τρίπολη, όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών της Λιβύης και της Αιγύπτου, χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.


«Διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή του», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.

Η απαγωγή σημειώθηκε λίγες ώρες αφού το «Επιχειρησιακό Κέντρο των Επαναστατών της Λιβύης», μια ισχυρή πολιτοφυλακή, ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής του Σάμπαν Χάντια συνελήφθη στην Αίγυπτο.

«Ο Σάμπαν Χάντια συνελήφθη στην Αίγυπτο, όπου είχε ταξιδέψει με την οικογένειά του για ιατρικούς λόγους», δήλωσε ο Άντελ αλ Γαριάνι, ένας από τα ηγετικά στελέχη της ομάδας.

Όμως ο αλ Γαριάνι διέψευσε ότι η πολιτοφυλακή στην οποία ανήκει εμπλέκεται στην απαγωγή, ωστόσο ζήτησε από το Κάιρο την απελευθέρωση του Σάμπαν.

«Προειδοποιούμε τις αιγυπτιακές αρχές να τον απελευθερώσουν τις επόμενες ώρες» δήλωσε προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση η αντίδραση θα είναι πολύ έντονη.

Το «Επιχειρησιακό Κέντρο» είναι μια από τις δεκάδες μεγάλες πολιτοφυλακές που συνέδραμαν στην ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι στη διάρκεια της εξέγερσης και της επέμβασης του ΝΑΤΟ εναντίον του, όμως αρνούνται να παραδώσουν τα όπλα.

Η κυβέρνηση της χώρας είχε κατηγορήσει την οργάνωση για τη βραχείας διάρκεια απαγωγή τον Οκτώβριο του πρωθυπουργού Άλι Ζεϊντάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...