Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Στις ευρωεκλογές ο Μπερλουσκόνι;


Το κοινοποίησε σε ομιλία του ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, στους συντονιστές του κόμματός του - Όποιος έχει καταδικασθεί οριστικά σε ποινή υψηλότερη των δυο ετών φυλάκισης, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές για διάστημα έξι ετών

Αρνείται να παραιτηθεί από την πολιτική σκηνή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την επιθυμία του να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια σε ολόκληρη τη χώρα στις προσεχείς ευρωεκλογές.


Συγκεκριμένα, το κοινοποίησε ο ίδιος, σε ομιλία του ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, στους συντονιστές του κόμματός του, όπως ανέφερε η εφημερίδα La Repubblica στην ηλεκτρονική της έκδοση.

«Θα ήθελα να είμαι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις ευρωεκλογές σε όλες τις περιφέρειες της χώρας», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες.

Η ιταλική εφημερίδα ανέφερε ότι ο Μπερλουσκόνι εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα κερδίσει την εκλογική αυτή αναμέτρηση ενώ κάλεσε και πάλι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να προκηρυχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου και πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Ωστόσο ο ιταλικός νόμος ορίζει ότι όποιος έχει καταδικασθεί οριστικά σε ποινή υψηλότερη των δυο ετών φυλάκισης -όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Μπερλουσκόνι- δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές για διάστημα έξι ετών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...