Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Χρηματοδότηση δολοφονίας μέσω web

Μέσω ιστοτόπων που επιτρέπουν σε εταιρείες να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές φέρεται ότι χρηματοδοτήθηκε η δολοφονία ενός στελέχους της Χαμάς τον περασμένο Ιανουάριο στο Ντουμπάι, αναφέρει σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal. 


Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται αμερικανούς και διεθνείς ερευνητές, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτοί οι ιστότοποι μεταφοράς χρημάτων γνώριζαν ότι οι υπηρεσίες τους χρησιμοποιούνταν για αυτό τον σκοπό. 
 
Το πτώμα του Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ, ενός από τους ιδρυτές της Χαμάς, βρέθηκε στις 20 Ιανουαρίου σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ντουμπάι. Το Ντουμπάι είχε κατηγορήσει το Ισραήλ ότι τον δολοφόνησε, όμως το Ισραήλ αρνείται τις κατηγορίες. 
 
"Οι αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι ύποπτοι ενδέχεται να εμφανίστηκαν ως ανεξάρτητοι υπάλληλοι για να μπορέσουν να λάβουν τα χρήματα με τρόπο που να μην αφήνει κανένα ίχνος και τα χρησιμοποίησαν κυρίως για να αγοράσουν αεροπορικά εισιτήρια", αναφέρει η Wall Street Journal.
 
Τα χρήματα τοποθετούνταν σε προπληρωμένες κάρτες μέσω αυτών των εταιρειών που επιτρέπουν σε εταιρείες να πληρώνουν διαδικτυακά τους υπαλλήλους τους που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.
 
Μέχρι στιγμής το Ντουμπάι έχει ταυτοποιήσει 13 αμερικανικές προπληρωμένες κάρτες, όμως οι κάτοχοί τους χρησιμοποιούσαν ψεύτικα διαβατήρια. 
 
Μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας τον Ιανουάριο, η αστυνομία του Ντουμπάι έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από βίντεο παρακολούθησης που δείχνουν ότι 27 άνθρωποι συμμετείχαν στην επιχείρηση, την οποία αποδίδουν στην ισραηλινή Μοσάντ. 
 
Η έρευνα έδειξε ότι όλοι τους χρησιμοποίησαν πλαστά βρετανικά, ιρλανδικά, γαλλικά, αυστριακά ή γερμανικά διαβατήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...