Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Κρατούμενοι έφευγαν από τις φυλακές, σκότωναν και επέστρεφαν

Σε ομάδα κρατουμένων από τα καρτέλ ναρκωτικών αποδίδεται το μακελειό με τους 17 νεκρούς που έγινε πριν από λίγες μέρες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Μεξικού, οι φύλακες επέτρεπαν στους κρατούμενους να φεύγουν από τα κελιά τους για να διαπράττουν φόνους.

 Συγκεκριμένα, το προσωπικό των φυλακών εν γνώσει του ίδιου του διευθυντή, επέτρεπε σε κρατούμενους στο κέντρο κράτησης στο Γκόμεζ Παλάθιο της πολιτείας Δουράνγκο, να βγαίνουν από τη φυλακή. Μάλιστα, τους επιτρεπόταν να χρησιμοποιούν τα όπλα των φυλάκων σε αυτές τις εκτελέσεις στις οποίες πήγαιναν με υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

Οι εγκληματίες αυτοί έφερναν εις πέρας εκτελέσεις ως μέρος ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ αντιπάλων συμμοριών και στη συνέχεια δολοφονούσαν αθώους ανθρώπους κατά την επιστροφή στα κελιά τους. Συγκεκριμένα μάλιστα εκτελεστές των συμμοριών ναρκωτικών με πέντε αυτοκίνητα τύπου jeep έκαναν έφοδο σε πάρτι γενεθλίων στην πόλη Τορεόν στις 18 Ιουλίου καισκότωσαν 17 προϊστάμενους με αυτόματα όπλα. Άλλα 18 άτομα τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

 Το Τορεόν είναι μια από τις πόλεις του βόρειου τμήματος της χώρας το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της μάχης ανάμεσα σε αντίπαλες ναρκοσυμμορίες για τον έλεγχο των διόδων προς τις ΗΠΑ. Περισσότεροι από 26.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια βίας που συνδέονται με ναρκωτικά από το τέλος του 2006 που ο πρόεδρος της χώρας, Φελίπε Καλδερόν, ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρηση για την καταστολή των καρτέλ. Η επιδείνωση της βίας έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο Μεξικό, όπου ο βιομηχανικός τομέας εξαρτάται κυρίως από την αύξηση των εξαγωγών και τις ξένες επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...