Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Εφοδος της αστυνομίας για τις παράνομες χορηγίες και στον Σαρκοζί

Εφοδο στο σπίτι και το γραφείο του Πατρίς ντε Μεστρ, διαχειριστή της περιουσίας της κληρονόμου της L+’Oreal και πλουσιότερης Γαλλίδας, Λιλιάν Μπετανκούρ, πραγματοποίησε η γαλλική αστυνομία.
Η επιχείρηση είχε στόχο να βρεθούν στοιχεία για την υπόθεση του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει με την παράνομη χρηματοδότηση της πολιτικής καμπάνιας μελών του κόμματος του Νικολά Σαρκοζί, Ενωση για το Λαϊκό Κίνημα (UMP), αλλά και του ευρύτερου περιβάλλοντος του Μεγάρου των Ηλυσίων.
Η εισβολή αυτή πραγματοποιήθηκε μετά την κατάθεση της λογίστριας της Μπετανκούρ, Κλερ Τιμπού, στην αστυνομία, όπου αποκάλυψε πως ο ντε Μεστρ της είχε ζητήσει να πραγματοποιήσει ανάληψη 50.000 ευρώ από την τράπεζα σε ρευστό ως μέρος μιας παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί το 2007.
Σύμφωνα με την Τιμπού, αυτά τα χρήματα προστέθηκαν σε άλλα χρήματα που είχαν έρθει από την Ελβετία και δόθηκαν στον υπουργό Εργασίας Ερικ Βερτ, ταμία του UMP. Οπως αναφέρει δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού «Marianne», συνολικά οι αναλήψεις από τους λογαριασμούς της Μπετανκούρ τους τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές του 2007 έφταναν σε ύψος τα 390.000 ευρώ!
Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Πατρίς ντε Μεστρ, Πασκάλ Βίλχελμ, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «όταν έχεις να κάνεις με μια υπόθεση τόσο μεγάλης έκτασης, αυτού του τύπου οι έρευνες (σ.σ.: σαν αυτή που έγινε στο σπίτι και το γραφείο του πελάτη του) είναι συνηθισμένες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...