Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Με νεκρό οι συγκρούσεις αστυνομικών και απεργών στον δυτικό Παναμά

Πόλη του Παναμά, Παναμάς
Νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και εργάτες σε φυτείες μπανάνας στον δυτικό Παναμά σημειώθηκαν το Σάββατο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακόμη ένας εργαζόμενος.

Οι ταραχές με αφορμή το νέο νόμο για τις εργασιακές σχέσεις συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα στην κεντροαμερικανική χώρα.

Δύο αστυνομικοί «τραυματίστηκαν από σφαίρες», ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας κάλεσε σε γενική απεργία την Τρίτη.

Το γραφείο του προέδρου, Ρικάρντο Μαρτινέλι, επιβεβαίωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν οδοφράγματα στην περιοχή Τσανγκουινόλα.

Οι εργαζόμενοι που απεργούν εδώ και έξι ημέρες διαδηλώνουν ενάντια στο νέο νόμο που αποδυναμώνει τα συνδικάτα και δίνει στις επιχειρήσεις το δικαίωμα να απολύουν εργαζόμενους που απεργούν και να προσλαμβάνουν αντικαταστάτες τους.

Τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο σκοτώθηκε την Πέμπτη, καθώς η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και έδωσε μάχη με απεργούς που είχαν αποκλείσει δρόμους.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 102 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία έως νωρίς την Παρασκευή.

Ο Μαρτινέλι, συντηρητικός πολιτικός και επιχειρηματίας που ανέλαβε την εξουσία το 2009, πέρασε φορολογικές μεταρρυθμίσεις που βοήθησαν τη χρηματοδότηση του χρέους, αποσπώντας ευνοϊκά σχόλια από επενδυτές, παράγοντες των αγορών και αναλυτές. Ωστόσο, η προώθηση του νέου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις τον έχει φέρει σε μετωπική σύγκρουση με τα συνδικάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...