Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Μυστικός σύμβουλος του Καντάφι ο... Τόνι Μπλερ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, έχει γίνει μυστικοσύμβουλος του ηγέτη της Λιβύης Καντάφι και τα στελέχη της κυβέρνησης της Λιβύης τον αποκαλούν πλέον "αδελφό".

Τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με αποκαλύψεις της εφημερίδας "Ντέιλι Μέιλ", ιδιωτικό αεροσκάφος μετέφερε τον Τόνι Μπλερ στην Τρίπολη της Λιβύης, για συνομιλίες με τον συνταγματάρχη Καντάφι και στενούς συνεργάτες του. Συζήτησαν μια σειρά από θέματα, εσωτερικά και διεθνή, και ειδικότερα περιπτώσεις επενδύσεων στη Λιβύη.
Μυστικός σύμβουλος του Καντάφι ο... Τόνι Μπλερ
Εκπρόσωπος του συνταγματάρχη Καντάφι χαρακτήρισε "ανεκτίμητες" τις συμβουλές του Τόνι Μπλερ. Η συνάντηση στην Τρίπολη έγινε λίγες μέρες μετά τη δημόσια δήλωση του Τόνι Μπλερ ότι δεν έχει κανέναν ρόλο, έμμισθος ή χωρίς χρήματα, με το καθεστώς της Λιβύης.
Ο Τόνι Μπλερ, όπως είναι πλέον γνωστό, το 2007, όταν ήταν πρωθυπουργός, είχε μεσολαβήσει προσωπικά στον συνταγματάρχη Καντάφι, να κλείσει μια σημαντική συμφωνία της εταιρείας πετρελαίου ΒΡ με την εθνική εταιρεία πετρελαίου της Λιβύης, για την εκμετάλλευση πετρελαιοπηγών, με αμοιβή πεντακόσιες χιλιάδες λίρες. Τώρα, δε, η Λιβύη ετοιμάζεται να επενδύσει εκατομμύρια λίρες στην ΒΡ, η οποία αντιμετωπίζει θέμα ρευστότητας μετά τις τεράστιες οικονομικές ζημίες που έχει υποστεί λόγω της περιβαλλοντικής καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού.
Οι νέες αποκαλύψεις για τις σχέσεις του Τόνι Μπλερ με τον συνταγματάρχη Καντάφι είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν για τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας θέμα "σύγκρουσης συμφερόντων", καθώς εξακολουθεί να έχει τον ρολό του ειδικού απεσταλμένου για το θέμα της Μέσης Ανατολής.
Η τελευταία αυτή συνάντηση του Τόνι Μπλερ στην Τρίπολη έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία και αγανάκτηση στα θέματα της αεροπορικής τραγωδίας του Λόκερμπι, για την οποία έχει κατηγορηθεί το καθεστώς της Λιβύης. Συγγενής θύματος της τραγωδίας του Λόκερμπι χαρακτήρισε "ως πράξη ανήθικη τη συνάντηση του Τόνι Μπλερ με τον Καντάφι".
Λάμπης Τσιριγωτάκης -  ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...