Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Παλαιστίνιος καταδικάστηκε για βιασμό επειδή παρίστανε τον Εβραίο

taken by משתמש:HmbrImage via Wikipedia
Ένας Παλαιστίνιος κάτοικος της ανατολικής Ιερουσαλήμ, ο οποίος είχε σεξουαλικές σχέσεις με μια Ισραηλινή στην οποία είχε παρουσιαστεί ως Εβραίος, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για «βιασμό» μετά από καταγγελία της νεαρής γυναίκας, γράφει σήμερα η εφημερίδα Haaretz.
Ο άνδρας αυτός, ο Κασούρ Σαμπάρ, 30 ετών, παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα για την ταυτότητά του όταν συναντήθηκε με την καταγγέλουσα τον Σεπτέμβριο του 2008, και ισχυρίστηκε ότι είναι εβραίος και ανύπαντρος και ψάχνει για μια σοβαρή σχέση--ενώ είναι Αραβας και παντρεμένος.
Η νεαρή γυναίκα, που είχε συμφωνήσει για πλήρεις σεξουαλικές σχέσεις μαζί του, υπέβαλε μήνυση για βιασμό στην αστυνομία, όταν έμαθε την πραγματική του ταυτότητα.
Το δικαστήριο της Ιερουσαλήμ, που εκδίκασε την υπόθεση σήμερα, καταδίκασε εξάλλου σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή τον Σαμπάρ Κασούρ και διέταξε να καταβάλει αποζημίωση στο θύμα του.
Οι δικαστές αναγνώρισαν ότι δεν επρόκειτο για «κλασική περίπτωση βιασμού με τη χρήση βίας», αλλά εκτίμησαν ότι το έγκλημα ήταν αρκετά σοβαρό ώστε να δικαιολογεί ποινή φυλάκισης.
Η χρήση ψευδούς ταυτότητας με σκοπό τη σεξουαλική επαφή μπορεί να παρομοιαστεί με βιασμό σε ορισμένες χώρες, κυρίως στις ΗΠΑ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...