Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Με «πράσινο φως" η τέταρτη συνεχόμενη εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο

Μία ακόμα δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, την τέταρτη σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Ο Κάστρο επισκέφθηκε το Εθνικό Ενυδρείο, σχολιάζοντας ότι ο πλανήτης ζει μεταξύ δύο τραγωδιών: του πολέμου και του περιβάλλοντος.

O Κουβανός ηγέτης παρέμεινε στο Ενυδρείο για δύο ώρες, παρακολούθησε μια επίδειξη με δελφίνια και συζήτησε με τους εργαζόμενους.

Μεταξύ αυτών και η κτηνίατρος Σέλια Γκεβάρα Μαρτς, κόρη του Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα.

Μετά από σχεδόν 4 χρόνια απουσίας, ο Φιντέλ Κάστρο πραγματοποίησε τέσσερις συνεχόμενες εμφανίσεις, εκ των οποίων η μία σε τηλεοπτική εκπομπή που μεταδόθηκε σε μαγνητοσκόπηση.

Πολιτικοί παρατηρητές συνδέουν το γεγονός με την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να ταξιδέψουν και να εγκατασταθούν στην Ισπανία.

Η εκτίμηση που διατυπώνεται είναι ότι ο Comandante ήθελε να δώσει το δικό του «πράσινο φως» στα ανοίγματα που πραγματοποιεί ο αδελφός του Ραούλ Κάστρο.

Ωστόσο, δεν λείπουν και πιο πικρά σχόλια, όπως ότι πρόκειται για σόου με στόχο να μετατοπιστεί το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης από το θέμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο κεφάλαιο... Φιντέλ.

Στους δρόμους της Αβάνας, όπως αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα η ισπανική El Pais, τα σχόλια για τις εμφανίσεις του Φιντέλ δίνουν και παίρνουν.

Αλλοί δηλώνουν συγκινημένοι, «γιατί ο Φιντέλ είναι ο Φιντέλ και η παρουσία του δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν», άλλοι έκπληκτοι, άλλοι δύσπιστοι.

Δεν λείπουν βέβαια και τα πιο δηκτικά σχόλια με διάθεση χιούμορ, ειδικά από τη νεολαία: «Είδες το τρίτο μέρος του 'Πολύ σκληρός για να πεθάνει'» αναρωτιέται ένας νεαρός, υπενθυμίζοντας μια κινηματογραφική ταινία -σε συνέχειες- με τον Μπρους Γουίλις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...