Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Σοκ: Σκότωνε τα παιδιά της γιατί δεν ήθελε άλλα

Δεν ήθελε άλλα παιδιά, γι'αυτό και μόλις τα γεννούσε τα σκότωνε. Τους προκαλούσε ασφυξία και μετά τα έθαβε. Όπως η ίδια πρόσθεσε, ο σύζυγός της δεν γνώριζε τίποτα. Κανείς από τους 650 κατοίκους της κοινότητας Βιλέρ-ο-Τερτρ στο Ντουέ της βόρειας Γαλλίας, 200 χλμ βόρεια του Παρισιού, δεν ήξερε το παραμικρό. Ήταν μάλιστα μια οικογένεια που έχαιρε σεβασμού και εκτίμησης από τους συγχωριανούς. Γι'αυτό και σήμερα παρακολουθούν όλοι αιφνιδιασμένοι και συγκλονισμένοι την εξέλιξη της υπόθεσης. 

Η 47χρονη Γαλλίδα που ομολόγησε ότι δολοφόνησε 8 παιδιά της αμέσως μετά τη γέννα, κατηγορείται για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ανηλίκων μικρότερων από 15 ετών»-κατηγορία που επισύρει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τα παιδιά αυτά γεννήθηκαν σε διάστημα περίπου 18 ετών, από το 1989 ως το 2006-2007. 

Η ίδια αιτιολόγησε τις πράξεις της λέγοντας ότι αντιλαμβανόταν πλήρως τις εγκυμοσύνες αλλά δεν ήθελε άλλα παιδιά, γιατί η πρώτη της εγκυμοσύνη ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω του αυξημένου της βάρους. Δεν ήθελε επίσης να επισκεφτεί γιατρό για να της προτείνει κάποια αντισυλληπτική μέθοδο ή να κάνει άμβλωση. «Είναι μια υπόθεση που ξεπερνά ό,τι έχουμε υπόψη μας μέχρι σήμερα, δεδομένου του αριθμού των νεογνών», είπε ο εισαγγελέας που εξέτασε την υπόθεση σε συνέντευξη Τύπου. «Προσπαθούμε όλοι να καταλάβουμε τι συνέβη», κατέληξε. 

Ο σύζυγος 

Ο σύζυγός της, ο οποίος κατηγορείται για «μη καταγγελία εγκλημάτων και απόκρυψη πτωμάτων», είπε ότι ποτέ δεν αντιλήφθηκε τις εγκυμοσύνες της συζύγου του λόγω του βάρους της. 

Το ζευγάρι έχει άλλες δύο κόρες και εγγόνια. Η κατηγορουμένη είναι νοσοκόμα και ο σύζυγός της μαραγκός, μέλος του συμβουλίου της μικρής κοινότητας, εθελοντής για ό,τι χρειάζονταν τα μέλη της.  

Τα λείψανα των 8 νεογνών βρέθηκαν τυλιγμένα σε μαύρες σακούλες και θαμμένα στη γη, σε δύο σπίτια στο χωριό. Το ένα σπίτι ανήκε στους γονείς της 47χρονης και πουλήθηκε πρόσφατα. Οι νέοι του ιδιοκτήτες ειδοποίησαν την αστυνομία όταν, σκάβοντας στον κήπο για να κατασκευάσουν πισίνα, βρήκαν οστά. Η αστυνομία, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, οδηγήθηκε και στο σπίτι της κατηγορουμένης, όπου βρήκε τα περισσότερα λείψανα. 

«Άρνηση εγκυμοσύνης»
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει μια μητέρα στο φόνο του παιδιού της, μετά τη γέννα, είναι η αποκαλούμενη «άρνηση εγκυμοσύνης». Αυτό συμβαίνει όταν οι γυναίκες αρνούνται να δεχτούν την εγκυμοσύνη τους. Σύμφωνα με τον Ίσραελ Νίσαντ, καθηγητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Στρασβούργου, καταγράφονται περίπου 500 περιπτώσεις γυναικών που αρνούνται την εγκυμοσύνη τους κάθε χρόνο διεθνώς. «Είναι σοβαρή και επικίνδυνη περίπτωση αλλά όχι τόσο γνωστή. Είναι σα να υπάρχει δηλαδή άρνηση της άρνησης. Η ψυχική κατάσταση μας ανησυχεί πολύ, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των γυναικών που σκοτώνουν τα παιδιά τους. Προκαλεί σοκ σε όλους».
 
Ειδικοί εξετάζουν την 47χρονη για να διαγνώσουν την ψυχική της κατάσταση. Η γυναίκα κρίθηκε προφυλακιστέα ενώ ο σύζυγός της τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο. 

Τον Μάρτιο, 38χρονη Γαλλίδα καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη γιατί είχε σκοτώσει έξι παιδιά της, αμέσως μετά τη γέννα μεταξύ του 2000 και του 2007. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...