Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Νέα δημόσια εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο

Νέα δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε το Σάββατο ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, μετά από τέσσερα χρόνια αποχής από δημόσιες εκδηλώσεις λόγω προβλημάτων υγείας.
Φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στo διαδίκτο απεικονίζει τον Κάστρο σε μια τελετή στην Αρτεμίσα, 60 χλμ. από την Αβάνα, στο πρώτο ταξίδι του εκτός της πρωτεύουσας της Κούβας παφότου επανήλθε στο προσκήνιο πριν από δύο εβδομάδες.
Ο 83χρονος ηγέτης της Κούβας επισκέφτηκε την Αρτεμίσα για να τιμήσει τους νεαρούς αντάρτες της πόλης, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση στο στρατόπεδο Μονκάδα, την 26η Ιουλίου του 1953, στο Σαντιάγο δε Κούμπα. Η επίθεση είχε αποτύχει, αλλά θεωρείται η απαρχή της επανάστασης που έφερε τον Κάστρο και τους συντρόφους του στην εξουσία το 1959.
Ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο θα τιμήσει την 57η επέτειο της επίθεσης τη Δευτέρα με ομιλία του στη Σάντα Κλάρα.
Ο Κάστρο τις τελευταίες εβδομάδες έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι υπάρχει απειλή να αρχίσει πυρηνικός πόλεμος σύντομα, από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ή ενδεχομένως από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα εναντίον της Βόρειας Κορέας.
Χθες Σάββατο επισήμανε τη «σοβαρότητα των κινδύνων που απειλούν την ανθρωπότητα». Πρόσθεσε, όμως ότι «κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να ονειρευόμαστε ότι είναι ακόμα πιθανό το είδος μας να επιβιώσει, να περάσει τις δύσκολες δοκιμασίες που μας περιμένουν στο προσεχές μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...