Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ο Μπερλουσκόνι ήταν ο... Καίσαρας της παρακρατικής οργάνωσης στην Ιταλία

Προσωπικά συμφέροντα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται ότι εξυπηρετούσε η μυστική παρακρατική οργάνωση που αποκαλύφθηκε στην Ιταλία, έχοντας κοστίσει ήδη την παραίτηση του υφυπουργού Οικονομικών. Ο Καβαλιέρε αποκαλείτο «Καίσαρας» από τα μέλη της παράνομης οργάνωσης που στόχευε στον έλεγχο εργολαβιών, κρατικών θεσμών και Δικαιοσύνης...

«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν ένας από τους κύριους λόγους ύπαρξης της μυστικής οργάνωσης» γράφει την Παρασκευή η ιταλική εφημερίδα Repubblica.

«Στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που διέταξαν οι εισαγγελείς της Ρώμης η αναφορά στον 'Καίσαρα' επαναλαμβάνεται 23 φορές. Ένας από τους κύριους στόχους των μελών της P3 ήταν να επηρεάσουν τους δικαστές, οι οποίοι έπρεπε να αποφανθούν σχετικά με την ασυλία Μπερλουσκόνι» υπογραμμίζει ο υποδιευθυντής της εφημερίδας Μάσιμο Τζανίνι.

Η συγκεκριμένη υπόθεση οδήγησε ήδη στην παραίτηση του υφυπουργού Οικονομικών Νικόλα Κοζεντίνο, ενώ μεγαλώνει ο αριθμός των βουλευτών και γερουσιαστών, αντιπολίτευσης και κυβέρνησης, που ζητούν την απομάκρυνση του συντονιστή του κυβερνώντος Λαού της Ελευθερίας, Ντένις Βερντίνι.

Τόσο ο Βερντίνι, όσο και ο Κοζεντίνο, έχουν λάβει κλήση σε απολογία για συμμετοχή στην οργάνωση P3 -«μασονικό» τίτλο που έχουν δώσει τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης στη μυστική παρακρατική οργάνωση (στα πρότυπα του «Propaganda Due» της δεκαετίας του '70).

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από την πλευρά του επιχειρεί να περιορίσει την έκταση της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται μόνον για τέσσερις συνταξιούχους, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και που θα ήθελαν να αλλάξουν την Ιταλία. Αλλά, αφού δεν τα κατάφερα εγώ...».

Ο δε δικηγόρος του, Νικολό Γκεντίνι, δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε απολύτως τίποτα από όσα συνέβαιναν στη συγκεκριμένη οργάνωση» και έκανε γνωστό ότι ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με τη δημόσια ιταλική τηλεόραση RAI, τουλάχιστον 20 δικαστικοί είχαν άμεσες και έμμεσες επαφές με την οργάνωση P3, ενώ είχε δημιουργηθεί μια «πραγματική ομάδα πίεσης» με στόχο το διορισμό φιλικών, προς την οργάνωση, δικαστικών, σε θέσεις-κλειδιά.

«Με τον τρόπο αυτόν τα μέλη της P3 κατάφερναν να έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες και να εξασφαλίζουν χάρες και ατιμωρησία για τα μέλη της οργάνωσης» αναφέρουν στην έκθεσή τους οι εισαγγελείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...