Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Τουρκία: Κατηγορίες σε 196 άτομα για συνωμοσία κατά της κυβέρνησης

Turkish-Soldiers_b031120boImage by MATEUS_27:24&25 via Flickr
Κατηγορίες σε βάρος 196 ατόμων για συμμετοχή σε συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης το 2003 απήγγειλε η τουρκική δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται από το Φεβρουάριο.
Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι στρατιωτικοί εν ενεργεία ή εν αποστρατεία.
Ο κύριος ύποπτος είναι ο απόστρατος στρατηγός Τσετίν Ντογκάν, που διετέλεσε επικεφαλής του Πρώτου Σώματος Στρατού, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, όπου θεωρείται ότι άρχισε να εξυφαίνεται η συνωμοσία, αμέσως μετά την άνοδο στην εξουσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, το 2002.
Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής εξετάζεται και ο ρόλος του απόστρατου ναυάρχου Οζντέν Ορνέκ, ο οποίος διετέλεσε αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού του απόστρατου στρατηγού Χαλίλ Ιμπραχίμ Φιρτίνα, πρώην αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, απόστρατου στρατηγού Εργκίν Σαϊγκούν.
Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι περισσότεροι από 30 στρατιωτικοί, απόστρατοι και εν ενεργεία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Χουριέτ. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι «προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης ή υπονόμευσης του έργου της», που επισείουν ποινές κάθειρξης 15 έως 20 ετών.
Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει καθοριστεί.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...