Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Δεν έγινε δεκτή αίτηση αποφυλάκισης μέλους των Pussy Riot


Ρωσικό δικαστήριο στο Περμ αρνήθηκε την Τετάρτη να κάνει δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης της 25χρονης Μαρίας Αλιόκινα, μέλος του μουσικού συγκροτήματος Pussy Riot.
Το δικαστήριο ήταν δευτεροβάθμιο και απέρριψε την έφεση την οποία είχε καταθέσει η κ. Αλιόκινα μετά από την άρνηση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου να την αφήσει ελεύθερη.

Η 25χρονη μουσικός είναι μητέρα ενός πεντάχρονου αγοριού. Είχε καταδικαστεί σε ποινή διετούς φυλάκισης, την οποία εκτίει σε μια φυλακή της περιφέρειας του Περμ, 1500 χιλιόμετρα ανατολικώς της Μόσχας.

Κατηγορήθηκε ότι ερμήνευσε προσβλητικό τραγούδι για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εντός του καθεδρικού ναού του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα, στις 21 Φεβρουαρίου 2012.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο εξέδωσε την απορριπτική για το αίτημα αποφυλάκισης απόφασή του στις 23 Μαΐου και αμέσως η κρατούμενη ξεκίνησε πολυήμερη απεργία πείνας.

Την διέκοψε όταν οι σωφρονιστικές αρχές ικανοποίησαν κάποια από τα αιτήματά της για να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης.

Για τη δίκη στο Περμ, η κ. Αλιόκινα είχε μεταχθεί σε πλησιέστερη στην πόλη φυλακή, ωστόσο αρνήθηκε να παρουσιαστεί στον δικαστή, με τον οποίο επικοινώνησε μόνον μέσω ενός βίντεο το οποίο γυρίστηκε μέσα στο κελί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Rapsi η κρατούμενη ήθελε το βίντεο να τραβηχτεί έξω από το κελί και όταν της το αρνήθηκαν, γύρισε την πλάτη στην κάμερα.

Πάντως, η συνήγορος της τραγουδίστριας, Ιρίνα Χρούνοβα, τόνισε ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα τα οποία διαθέτει ώστε η πελάτισσά της να ανακτήσει την προσωπική της ελευθερία, ενώ προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ποινή φυλάκισης εκτίει και έτερο μέλος του συγκροτήματος, η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα ενώ ένα τρίτο μέλος, η Εκατερίνα Σαμούτσεβιτς, αποφυλακίστηκε υπό όρους προ μηνών.

Οι Πίτερ Γκάμπριελ, Ελτον Τζον, Μπρους Σπρίνγκστιν μέσω της Διεθνούς Αμνηστίας έχουν ενεργοποιηθεί για να αφεθούν ελεύθερα όλα ανεξαιρέτως τα μέλη των Pussy Riot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...