Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ιαπωνία: Γυναίκα μήνυσε τον ηγέτη της μεγαλύτερης εγκληματικής συμμορίας

Τον ηγέτη της Γιαμαγκούτσι-γκούμι, της μεγαλύτερης συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος της Ιαπωνίας, μήνυσε μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων, ζητώντας...
17,35 εκατ. γιέν (περίπου 132.000 ευρώ) ως αποζημίωση για την «προστασία» που είχε καταβάλει σε γκάνγκστερς της συμμορίας του για το εστιατόριό της.


Η γυναίκα, η οποία προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, υπέβαλε μήνυση εις βάρος του Κενίτσι Σινόντα, ηγέτη της συμμορίας που αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 43.000 μέλη, κάνοντας χρήση του αναθεωρημένου το 2008 νόμου κατά του οργανωμένου εγκλήματος, σύμφωνα με τον οποίο οι επικεφαλής των εγκληματικών οργανώσεων είναι υπεύθυνοι για βλάβες που προκαλούν μέλη ή αδελφές οργανώσεις της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo πρόκειται για την πρώτη τέτοια μήνυση που έχει υποβληθεί ποτέ στην Ιαπωνία.

Στη μήνυσή της, η γυναίκα, πρώην ιδιοκτήτρια εστιατορίου, αναφέρει ότι επί 12 χρόνια είχε καταβάλει περίπου 100.000 ευρώ σε μέλη της οργάνωσης για «προστασία» και όταν το 2008 προσπάθησε να σταματήσει να πληρώνει, ένα μέλος της συμμορίας απείλησε να της κάψει το εστιατόριο.

Στην Ιαπωνία οι συμμορίες, γνωστές και ως ομάδες γιακούτζα (ιαπωνική μαφία), αν και σχετίζονται με εμπόριο ναρκωτικών, πορνείας και «προστασίας» καταστημάτων, δεν είναι παράνομες. Ειδικά τα μέλη της Γιαμαγκούτσι-γκούμι περιλαμβάνουν πάνω από το 40% του συνόλου των μελών συμμοριών οργανωμένου εγκλήματος.
e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...