Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Συνεχίζει να πηγαίνει καλύτερα ο Μαντέλα

Ο Νέλσον Μαντέλα είναι… ακόμη εδώ, δίνει τη μάχη του και δείχνει να πηγαίνει καλύτερα.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Προεδρία της Νότιας Αφρικής, αναφέροντας με νόημα ότι η κατάσταση της υγείας του Νέλσον Μαντέλα παρουσιάζει βελτίωση, παραμένει ωστόσο κρίσιμη, αν και πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί σταθερή.

Ο Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος νοσηλεύεται από τον Ιούνιο σε νοσοκομείο της Πρετόρια, βρέθηκε πολύ κοντά στο “τέλος”, καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε κάποια στιγμή επιδείνωση, και όπως εκ των υστέρων αποκαλύφτηκε, οι θεράποντες γιατροί του Μαντίμπα είχαν συστήσει στην οικογένειά του να τον αποσύρει από τη μηχανική υποστήριξη, και να τον αφήσει να πεθάνει γαλήνια.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ήταν εύκολο να συμβεί, από τη στιγμή που μιλάμε για τον τελευταίο πιθανότατα ηγέτη-θρύλο που παραμένει εν ζωή στον πλανήτη, και έτσι κανείς δεν τόλμησε να πάρει τη μεγάλη απόφαση.

Ο Νέλσον Μαντέλα νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού, που τον είχε οδηγήσει στο νοσοκομείο και στα τέλη του 2012, τότε όμως κατάφερε να αντιδράσει μέσω της θεραπείας που του χορηγήθηκε, και να πάρει εξιτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...