Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Συρία: Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Κούρδων μαχητών και τζιχαντιστών

Σφοδρές μάχες μαίνονταν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ανάμεσα σε Κούρδους και σε μαχητές του Μετώπου Αλ-Νόσρα

Κούρδοι μαχητές από τη Συρία εξεδίωξαν σήμερα Σάββατο σύρους τζιχαντιστές από ένα σημείο ελέγχου-κλειδί στο βόρειο τμήμα της χώρας, κατάσχοντας όπλα και πυρομαχικά, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Την Τετάρτη, Κούρδοι μαχητές από τη Συρία είχαν επιφέρει οδυνηρή ήττα στην Αλ Νόσρα και στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (EIIL), δύο οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, εκδιώκοντάς τες από τη Ρας αλ-Άιν, μια κοινότητα που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία.

«Σφοδρές μάχες μαίνονταν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ανάμεσα σε Κούρδους και σε μαχητές του Μετώπου Αλ-Νόσρα, του EIIL και άλλων οργανώσεων, κοντά στα χωριά Ταλ Άλου, Καρχούκ και Άλι Άγκα», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία βασίζεται σε ένα μεγάλο δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών και στρατιωτικών πηγών σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι συγκρούσεις τελείωσαν στις 08:00, όταν οι κουρδικές λαϊκές επιτροπές κατέλαβαν εκεί ένα σημείο ελέγχου-κλειδί, συνεχίζει το OSDH. Οι κούρδοι μαχητές κατέσχεσαν ακολούθως πυρομαχικά, ελαφρά όπλα και ένα όχημα με μυδραλιοβόλο, διευκρινίζει το OSDH.

Κούρδοι αξιωματούχοι δήλωσαν την Παρασκευή πως οι Κούρδοι προσβλέπουν στη δημιουργία μια προσωρινής αυτόνομης κυβέρνησης για τη διοίκηση των συριακών περιοχών στις οποίες αποτελούν την πλειοψηφία. Το 2012 ο στρατός του Μπασάρ αλ Άσαντ αποσύρθηκε από εννέα κουρδικές κοινότητες σε αυτή την περιοχή.

Στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, αεροπορικές δυνάμεις συνέχισαν την επίθεσή τους εναντίον της πόλης Σαρακέμπ, εξαπολύοντας σήμερα δέκα αεροπορικά πλήγματα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Από τους βομβαρδισμούς της πόλης αυτής, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, σκοτώθηκαν τρία παιδιά, ένας εθελοντής στον τομέα της υγείας και μία γυναίκα και κατέρρευσαν πολλά σπίτια. Την ίδια στιγμή, οι αντάρτες προωθήθηκαν προς τη Χαν αλ-Άσαλ, τη μοναδική πόλη στα δυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού που βρίσκεται ακόμα στα χέρια των δυνάμεων του καθεστώτος.

Την Παρασκευή, τουλάχιστον 95 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας στη Συρία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...