Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Νέες συγκρούσεις στην Αίγυπτο - 70 νεκροί

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από επίθεση που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας εναντίον υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων Γκεχάντ ελ Χάνταντ, προσθέτοντας πως ο απολογισμός ενδέχεται να είναι υψηλότερος.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα Αιγύπτου μετέδωσε πως 120 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 4.500 τραυματίσθηκαν στα πρωϊνά βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στα περιθώρια ολονύκτιας εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οπαδοί του Μόρσι κοντά σε τέμενος του Καΐρου.

Συγκρούσεις ξέσπασαν με το πρώτο φως της ημέρας ανάμεσα σε διαδηλωτές, που εκτόξευαν πέτρες και την αστυνομία που απάντησε με δακρυγόνα, μετέδωσε το ΜΕΝΑ, το οποίο πρόσθεσε πως ακούσθηκαν και ριπές όπλου, όμως από άγνωστη πλευρά.

Από την πλευρά τους, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ανακοίνωσαν πως «οι δυνάμεις ασφαλείας διέπραξαν ένα νέο έγκλημα σήμερα κατά τις πρωϊνές ώρες μπροστά από το μνημείο στον αυτοκινητόδρομο» που οδηγεί στο αεροδρόμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...