Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Καναδοί αστυνομικοί σκότωσαν 18χρονο επειδή κρατούσε μαχαίρι μέσα σε άδειο τραμ

Θύελλα διαμαρτυριών προκάλεσε ο θάνατος ενός δεκαοκτάχρονου νεαρού, ο οποίος πυροβολήθηκε εννέα φορές από αστυνομικούς μέσα στο άδειο βαγόνι ενός τραμ στο Τορόντο του Καναδά. Ο Σάμι Γιατίμ είχε απειλήσει με μαχαίρι τους επιβάτες του τραμ, υποχρεώνοντάς τους να το εκκενώσουν.

Επιτόπου έσπευσε η αστυνομία, η οποία κάλεσε τον Γιατίμ να πετάξει κάτω το μαχαίρι και όταν ο τελευταίος αρνήθηκε δέχτηκε αρχικά τρεις και ακολούθως άλλους έξι πυροβολισμούς, ενώ στο τέλος επλήγη και από ηλεκτρικό πιστόλι.

Η κοινή γνώμη ξεσηκώθηκε, καθώς στο βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο, φαίνεται καθαρά ότι ο νεαρός βρισκόταν μόνος του μέσα στο βαγόνι και δεν απειλούσε τη ζωή κανενός. Ο Γιατίμ εξέπνευσε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε αμέσως μετά το περιστατικό.

Τη Δευτέρα διαδήλωσαν στο Τορόντο εκατοντάδες πολίτες εναντίον της αστυνομικής βίας, ενώ και ο διευθυντής της αστυνομίας της καναδικής πόλης, Μπιλ Μπλερ, έδωσε εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση. Ο Μπλερ δήλωσε, ότι είδε το βίντεο και κατανοεί την ανησυχία του κόσμου, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά «γνωρίζω, ότι είναι αναγκαίες απαντήσεις».

Ανεξήγητο παραμένει, γιατί επέμενε να κρατά ο 18χρονος το μήκους οκτώ εκατοστών μαχαίρι στα χέρια του. Στη διαδήλωσε έλαβαν μέρος η μητέρα και η αδελφή του νεαρού, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν «αίσχος» και ζητούσαν δικαιοσύνη για τον δολοφονημένο τινέιτζερ.

Σύμφωνα με τον θείο του Σάμι Γιατίμ, οι γονείς του νεαρού είναι Καναδοί, όμως ο ίδιος γεννήθηκε στη Συρία και μετακόμισε στον Καναδά μαζί με τον πατέρα του όταν ήταν πέντε ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...