Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ένταση στο Παρίσι για τη σύλληψη του άνδρα που η γυναίκα του φορούσε μαντίλα

Περίπου 250 άνθρωποι, που συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα του Τραπ το βράδυ της Παρασκευής

Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν έπειτα από τα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα προάστιο του Παρισιού, όταν η αστυνομία επιχείρησε να ελέγξει την ταυτότητα μιας γυναίκας που φορούσε ισλαμική μαντίλα, ανέφεραν οι γαλλικές αρχές.

Στην Τραπ, ένα προάστιο νοτιοδυτικά του Παρισιού, η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένα πλήθος συγκεντρώθηκε σε απάντηση για τη σύλληψη την Πέμπτη ενός άνδρα που επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου ταυτότητας στη σύζυγό του, η οποία είχε καλυμμένο πλήρως το πρόσωπο.

Περίπου 250 άνθρωποι, που συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα του Τραπ το βράδυ της Παρασκευής, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα και κατέστρεψαν περιουσίες προτού αποκρουστούν από αστυνομικούς που έφεραν εξοπλισμό για την καταστολή ταραχών τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ένας μάρτυρας είπε πως το πλήθος κάλεσε την αστυνομία να απελευθερώσει τον σύζυγο αλλά δέχθηκαν "προσβολές" από τις αρχές.

"(Η αστυνομία) δεν ήθελε να ακούσει και βγήκε εκτός ελέγχου", είπε ο άνδρας, που είπε πως λέγεται Σοφιάν, στην iTele. "Η Τραπ είναι μια μεγάλη οικογένεια.

Όταν μας επιτίθεστε, θα απαντήσουμε".

Η αστυνομία ανέφερε πως η τάξη αποκαταστάθηκε με το ξημέρωμα στην Τραπ, μια περιοχή με θλιβερά οικιστικά συγκροτήματα, αλλά οι ενισχύσεις που στάλθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν τις επόμενες ώρες για να βοηθήσουν να διασφαλιστεί η ηρεμία.

Οι αρχές που ασχολούνται με τις ταραχές στις οποίες εμπλέκονται μετανάστες φοβούνται μια επανάληψη των ταραχών του 2005, των χειρότερων στη Γαλλία στη διάρκεια 40 χρόνων, όταν η βία σε όλη τη χώρα οδήγησε στην επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Στην Τραπ, καθώς τα συνεργεία καθαρισμού απομάκρυναν σπασμένα τζάμια από λεωφορεία, καμένα σκουπίδια και πέτρες από τα πεζοδρόμια, ο επικεφαλής του διαμερίσματος της Ιβελόν περιέγραψε το προάστιο ως "ήρεμο και γαλήνιο".

"Θα διατηρήσουμε την ηρεμία αυτή τις επόμενες ώρες", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο νομάρχης Εράρ Κορμπάν ντε Μανγκού. "Η αστυνομία θα μείνει έως ότου θεωρήσουμε ότι η απειλή έχει περάσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...